Nu flyttar konsten in på Black Sheep

Utbildningen har varit helt digital. När Black Sheep i Hagalund öppnar sin vårutställning på torsdag möts konsteleverna och deras lärare för första gången.

  • Publicerad 01:15, 15 maj 2016

En sak är säker, det här är det enda jag vill hålla på med.

Den ettåriga utbildningen på Falkenbergs konstskola är helt digitaliserad. Lärare och elever kommunicerar på en digital plattform.

Nathalie Arvidsson, 23, från Västra Skogen är en av eleverna som ställer ut i Black Sheeps lokaler. Efter ett års distansutbildning är det dags för examen.

– För mig har den här formen av digitaliserad utbildning passat väldigt bra, kanske bättre än en vanlig utbildning. Tankarna blir mer koncentrerade när man sitter för sig själv och i diskussionerna är det lättare att referera till det som sagts eftersom det finns nedtecknat i text, säger hon.

Under utbildningsåret har Nathalie Arvidsson testat en rad tekniker och metoder.

– Jag har försökt prova mig fram. För min del har tecknandet alltid varit roligast även om jag älskar att bygga saker i datorn. En sak är säker, det här är det enda jag vill hålla på med.

För Black Sheep, som fram till nu i första hand har varit en musikförening, är vårutställningen ett steg i arbetet med att bredda verksamheten.

Ulrika Gunnarsdotter är anställd av Solna stad som kulturproducent och är projektledare för utställningen.

– En av mina arbetsuppgifter är att vidga verksamheten och få in nya kulturformer i lokalerna. Det ska bli jättespännande med utställningen, säger hon.

Hela arbetslaget på Black Sheep och ungdomarna har tillsammans byggt och målat väggarna till utställningen som bland annat innehåller bilder, skulpturer, en videoinstallation och film.

Det är vernissage på utställningen torsdagen den 19 maj mellan klockan 15 och 22.

Utställningen pågår till den 9 juni och är öppen måndag–torsdag mellan klockan 15 och 22.

MER Black Sheep

Black Sheep startade i Stenbackaskolan i Huvudsta 2006 men flyttade förra året till Hagalunds industriområde.

Ett 30-tal band repeterar i de nya lokalerna på Gelbgjutarevägen 9. Det internationella utbytet är stort och flera grupper har besökt länder som Finland, Norge och Tyskland.

Verksamheten finansieras av kultur- och fritidsförvaltningen i Solna stad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Krönikören minns Valborg år 1970

Nyheter Valborgsmässoafton skulle gå av stapeln i Solna med brasa på kvällen uppe i Slaktarbacken. På dagen i Solna cent-rum fanns det olika aktiviteter under namnet Vårfesten. Där fanns en rolig buktalare...torsdag 27/4 1:15

Arenan fortfarande het politisk fråga

Nyheter Det var många frågor som gick i repris vid måndagens sammanträde i Solna kommunfullmäktige. Bland annat engagemanget i Friends Arena som fortfarande kastar sin skugga över Solnapolitiken.onsdag 26/4 7:52

Nej till skydd för gamla hus i Huvudsta

Nyheter Fyra fastigheter är det enda som i dag återstår av gamla Huvudsta municipalsamhälle. Martin Eliasson (S) hade motionerat om att byggnaderna borde skyddas. Men motionen avslogs vid måndagens...tisdag 25/4 16:19

M vill besluta lokalt om övervakning

Nyheter Beslut om kameraövervakning bör tas på kommunal nivå. Det anser Moderaterna i Solna. I dag är det länsstyrelsen som ger tillstånd till kameraövervakning sedan kommunen har fått yttra sig.måndag 24/4 11:36