Nu ska finburgaren flytta till sushitäta Annedal. Foto: Mostphotos

Nu flyttar söderburgaren till Annedal

När 109 nya bostäder byggs längs Bällstavägen öppnar också ett hak för hamburgerälskaren. Något att varva sushin med för Annedalsborna.

Annedal fortsätter att växa. Snart är det säljstart för ett av de senaste tillskotten: 109 nya bostäder längs Bällstavägen som ska växa fram i två huskroppar.

I och med nybygget flyttar också finburgaren till området. Något som kanske blir en välkommen förändring för Annedalsborna, i en lokal facebookgrupp skämtas det ofta om hur sushi-tätt området är.

Det är hamburgerestaurangen Bun meat Bun som ska slå upp portarna i en av bottenlokalerna när de nya husen står klara.

– Det stämmer. Vi tycker att det är jätteroligt, säger delägaren Stefan Falk.

Nya hus och uteservering ska göra Bällstavägen till stadsgata

Hamburgerestaurangen finns idag på två ställen i Stockholm, i Farsta och på Medborgarplatsen.

Hur känns det att ta finburgaren från söder till Västerort?

– Det finns för få bra burgare i Västerort. Vi har åkt runt och tittat och Annedal känns som ett väldigt bra område där det har byggts mycket. Så det känns kul att kunna erbjuda lite god mat, säger Stefan Falk.

SPANING: Därför når vi aldrig "peak burgare"

Men helt utan burgarhak har inte Mariehällsborna varit innan heller. Precis på andra sidan Bällstaån ligger redan Phil's burger som också gjort sig kända för lite lyxigare hamburgare och nu alltså får konkurrens.

Ska området blir burgartätt istället för sushitätt nu?

– Burgare är jättegott. Men sushi är också gott, det kan man inte klaga på, säger Stefan Falk.

Planen är att bostäderna och restaurangen ska stå klara under 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu asfalteras den farliga cykelvägen mellan Järfälla och Hässelby

Genväg eller senväg? Trots att det varit fritt fram för bilister att rulla på Växthusvägen sedan i maj så har det varit betydligt mer problematiskt för cyklister. Men det ska det bli ändring på nu.torsdag 24/8 11:34

Heta divison 4-derbyt sänds live – på nätet

Unik satsning: "Tittarsiffror på 2 500 personer" Numera är det inte bara Zlatan Ibrahimovićs matcher som livesänds på nätet. Kommentatorer och proffsfotografer hittar även till Bromstens IP i division 4.torsdag 24/8 11:31