Nu har Fryshuset i Bro fått en egen utbildningslokal

Fryshuset i Bro har fått en ny lokal att hålla utbildningar i och ha som samlingspunkt.

  • Publicerad 10:52, 6 nov 2017

Upplands-Bro kommuns samarbete med Fryshuset i Husby började innan sommaren 2016, på grund av ökad oro och skadegörelse. Vid årsskiftet sköt kommunstyrelsen in mer pengar för att fördjupa samarbetet, och nu har Fryshuset fått en ny och större lokal i Bro där de kan ha utbildningar.

– Alla unga har en drivkraft och något de brinner för. Här kan de få utlopp för sin kreativitet, säger Pola Ali, verksamhetschef på Fryshuset.

Fem dagar i veckan kommer lokalen fungera som en utbildninglokal mellan 18.00 och 22.00. Men efter klockan 22.00 och fram till 01.00 är den endast en utgångspunkt för ungdomsledarnas trygghetsvandringar.

– Ungdomarna ska inte komma hit och hänga, säger Pola Ali.

Fryshuset arbetar gentemot alla unga i Bro och når även dem som riskerar att hamna utanför samhället, och dem som dras mot de yrkeskriminella.

– De yrkeskriminella är våra konkurrenter. Vi ger unga ett alternativ till att hamna utanför samhället, säger Pola Ali.

Skapar relationer

Fryshuset arbetar med utbildning och relationsskapande aktiviteter för ungdomar mellan 13 och 26 år. Ungdomarna utbildas bland annat i konflikthantering, hjärt- och lungräddning, jämställdhet och simning, och det görs i samarbete med bland andra polis och brandkår.

– Vi vill att målgruppen ska skapa en relation med lokala aktörer, säger Pola Ali.

Lewaa Elrubey är ansvarig för Fryshusets verksamhet i Bro.

– Jag har bott här och jag var busig själv. Alla tyckte att vi var jobbiga, men vi märkte inte det. Mitt huvud är bara kring ungdomar, och det har nog med min egen ungdom att göra. Jag ser dem på ett annat sätt än vad många andra gör, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Drograttylleri, annars lugn fredag i Håbo

Våren kom. Värmen kom. Men – kan man tänka sig – inte den rad av brott som brukar följa. Fast alltid är det någon som ska ut och köra fast de inte borde.lördag 21/4 9:40

Gamla Coop-huset blir padelhall

Nu byggs en padelhall i Brunna. – Det känns jätteroligt att bidra med den hetaste sporten till kommunen, säger Magnus Bubini.fredag 20/4 12:00

Senaste numret

Bålstabladet