Efter en läsares förslag heter den här parken i Fredhäll numer Tora Dahls park Foto: Johann Bernövall

Nu har parken i Fredhäll fått sitt namn

Vårt Kungsholmens läsare sa sitt. Vi skickade vidare förslagen till stadens namnberedning. Nu är det klart. Ett av era tips blir kvartersparken i Fredhälls nya namn.

  • Publicerad 15:06, 18 nov 2017

Det var i juni i år som tidningen med anledning av stadsdelens nya parkplan utlyste en tävling där vi bad om läsarnas idéer till namn på kvartersparken i Fredhäll samt parken vid tvärbanestationen på Stora Essingen. Dessa två behövde enligt parkplanen nya namn.

Nu har stadens namnberedning tagit del av förslagen och valt ett av dem till nytt namn för den förstnämnda. Parken kommer framöver att heta Tora Dahls park.

"Namnberedningen föreslår Tora Dahls Park som nytt namn på park. Namnet Tora Dahls Park anknyter till den befintliga kategorin 'berömda svenska författare'”, skriver namnberedningen i sitt beslut.

Vem var då Tora Dahl? Jo, en prisbelönt Stockholmsförfattare som var verksam i mitten 1900-talet.

Ett av många förslag

Det vinnande förslaget skickades in av Kerstin Oddsdotter, som bor mitt emot parken i fråga. Tora Dahls park var ett av många kreativa förslag som hon skickade in.

– Det här var ju otroligt roligt! Nu ska jag gå hem och berätta det här för folket i min bostadsrättsförening, säger Kerstin Oddsdotter som är Kungsholmsbo sedan 19 år.

Det här vill Kungsholmsborna att parkerna ska heta

Hon nöjer sig dock inte med att ha döpt en park. Hennes nästa mål för parken är en staty.

– Där parken ligger idag låg Fredhälls gård en gång i tiden. En staty med en avbild av det gamla huset hade passat fint.

Den andra parken som ingick i tävlingen, vid Stora Essingens tvärbanestation, väljer namnberedning att behålla det befintliga namnet på, nämligen Broparken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10