Live. Matcherna i cupen kommer att spelas på tre femmannaplaner, och en sändning kommer att vara riggad på varje plan. Foto: Privat

Nu kan du se Kallhälls FF live – på nätet

Redan planer på annat håll helgen då kompisen, barnet eller barnbarnet ska ha fotbollscup? Inga problem – nu ska Kallhälls FF livesända alla sina matcher i februari och mars.

  • Publicerad 12:03, 24 jan 2018

I höstas livesände flera lag i Västerort och Järfälla sina fotbollsmatcher på nätet, bland andra FC Järfälla och Bele Barkarby. Nu hakar Kallhälls FF på trenden.

Den 10-11 februari och 17-18 mars går föreningens årliga fotbollscup, KFF cupen, av stapeln i Kungsängens sporthall. Alla närmre 800 matcher kommer att livesändas på internet.

– Det är lite inne nu att livesända matcher, så vi ville haka på trenden, säger Nicklas Karlsson som är tränare i Kallhälls FF.

LÄS ÄVEN Heta division 4-derbyt sänds live – på nätet

Målet är att tjejer och killar från närmre 200 lag, födda från 2005 till 2010 ska delta i cupen. Utöver att alla matcher kommer livesändas ska en studio riggas upp i sporthallens caféteria, där spelare och ledare kommer att intervjuas under cupens gång.

– Tanken är att det ska kännas som på riktigt, som det gör i större matcher. Det blir ett extra minne att ha med sig från cupen, säger Nicklas Karlsson.

Han menar att det ger ett mervärde att kunna se matcherna, antingen i realtid eller i repris, på nätet. Detta eftersom det är ett bra tillfälle för föräldrar, mor-och farföräldrar eller andra som inte kan komma och kolla på cupen att se den på teven, i surfplattan eller telefonen när de har möjlighet.

– Vill man dra det ännu längre kan lagen se i efterhand hur de spelat, och hur de kan utvecklas, säger Nicklas Karlsson.

LÄS ÄVEN Succén: 7 000 såg division 4-derbyt i Västerort

Livesändning

99 kronor kommer det kosta att få tillgång till att se alla matcherna, eller 39 kronor per match. Sändningarna sker via plattformen Solidsport, och de går även att se i efterhand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14