Kungsholmstorgs dag 2016 var välbesökt. Nu vill arrangörerna växa ytterligare. Foto: Per Brandt

Nu kan DU skaka liv i tomma torget på Kungsholmen – igen

Gemensam tapas-lunch på torget, loppmarknad och barnteater. Nu har änmälningarna till årets upplaga av Kungsholmstorgs dag öppnat. I år siktar arrangörerna på att nå målet på 100 aktiviteter..

  • Publicerad 17:01, 28 jun 2017

De senaste två åren har Kungsholmstorgs dag arrangerats med målet att väcka området kring torget till liv. Nu är datumet spikat för årets dag, den 15 september. Förra året arrangerades 82 aktiviteter och i år vill man växa ytterligare, bland annat genom ett samarbete med seglingstävlingen M32 Series som pågår parallellt vid kajen.

– Programmet håller på att sätta sig. Jag vill tydligt påpeka att det är först till kvarn om man vill arrangera någonting på torget. I år kommer vi att nå hundra aktiviteter, säger Max Lauritzen, initiativtagare till Kungsholmstorgs dag och en av medlemmarna i den relativt nybildade företagarföreningen KungsÖ, ett förening som är sprungen ur just Kungsholmstorgs dag.

Tapas och dans

Nu har även anmälningarna öppnat och det har redan trillat in grejer på schemat. Förra årets inslag med en lunch på torget där alla får komma och ta med sig egen mat återkommer också i form av en tapas-lunch. Andra aktiviteter som är bekräftade redan nu är barnteater, loppmarknad, dans och jobbrekrytering

Nytt för i år är att företagen som ingår i föreningen kommer att ha försäljning på torget.

– Men det är viktigt att berätta att det här är för alla, inte bara företag. Alla förslag är välkomna så länge de följer våra kriterier som är att man ska sprida glädje, vara generös och skapa nya möten mellan människor, säger Max Lauritzen.

KLART: Här är namnet på Kungsholmens SoFo

Här kan du anmäla din aktivitet!

Har du en idé? Skicka in din aktivitet på Kungsholmstorgs dags hemsida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiker hade fel om ökat stök i simhallar

Nyheter M-utspel underkänns Sexuella ofredanden, hot och våld i stadens simhallar ökar. Det basunerade Moderaterna ut och krävde trygghetsvakter på badhusen. Men enligt tjänstemännen på idrottsförvaltningen går statistiken i...fredag 23/2 6:50

Rekordhögt tryck på Eriksdalsbadet

Nyheter Så hanterar badet rusningen Medan stans andra simhallar har stängt har besöksantalet på Eriksdalsbadet skjutit i höjden. Något som chefen Marie Holmquist välkomnar med öppna armar: "Vi kan allt ta emot ännu fler".fredag 23/2 6:40