Perspektiv från norr längs med Söderarmsvägen. Foto: Skiss Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter

Nu klubbas stora studentbygget i Kärrtorp

Ett omstritt bostadsprojekt kommer troligen att klubbas nästa vecka. Planen är att bygga nära 400 studentbostäder i Fäholmaskogen i Kärrtorp.

  • Publicerad 13:35, 8 dec 2017

Nästa vecka fattas beslut om de planerade studentlägenheterna som ska byggas i Fäholmaskogen i Kärrtorp. Det handlar om 380 bostäder i tre hus, varje hus blir tre till fem våningar högt och byggs i suterräng i skogsområdet. Husen får öppna gårdar mellan husen och terrasser där man kan sitta ute.

Synpunkter som kommit in under samrådstiden är att kvarteret Skäggenäs skuggas av de nya husen, rekreations- och naturvärden försvinner, det blir för få parkeringsplatser och mer trafik på Söderarmsvägen. Tidningen skrev också i våras om upprörda känslor vid ett möte om förtätningen i Kärrtorp, där bland annat bygget i Fäholmaskogen togs upp.  

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Efter samrådet har staden valt att sänka ett hus med en våning och minska längden på husen för att ge gång- och cykelvägen mer utrymme.

De nya husen angörs från Söderarmsvägen. De får inga parkeringsplatser, bortsett från sex p-platser för rörelsehindrade och en plats för bilpool. Staden tror att det nya tillskottet av bostäder "kan bidra till ökat stadsliv och trygghet i Kärrtorp samt stärka kundunderlaget i Kärrtorps centrum."

Många kom när Kärrtorpsbor ordnade egen byggdebatt

Perspektiv från Söderarmsvägen, husens entréer. Foto: Skiss Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

(L): "Stoppa graffitiväggen i Farstaängen"

Nyheter Efter rapport om ökat illegalt klotter på Södermalm Peter Öberg, ordförande för Liberalerna i Farsta, vill stoppa bygget av den lagliga graffitiväggen i Farstaängen. Det efter att en ny rapport visar att det illegala klottret har ökat i närområdet...torsdag 18/1 15:56

Här får Stockholm underjordiska ishockeyrinkar

Nyheter Nya anläggningar ska göra staden redo för hockey-VM En eller två nya hockeyrinkar ska byggas under jord. Rinkarna kan ha en avgörande betydelse för att Stockholm ska kunna söka arrangera ishockey-VM i framtiden.torsdag 18/1 14:12