Moto. En av dragplåstren i årets föreställning är fyra brasilianska motorcykelåkare. Foto: Pressbild

Nu kommer cirkusen till Bålsta och Bro

En spanjor på huvudet, egyptisk folkdans och en jonglerande tjeck. Nu kommer cirkusen till Bålsta.

  • Publicerad 17:06, 18 apr 2017

Publikfavoriterna Diorios, de brasilianska våghalsarna på motorcykel, är tillbaka.

För 35:e året i följd sätter cirkusdirektören Bengt Källquist upp en föreställning för Cirkus Maximum. Den 30 april landar årets evenemang "Supreme!" i Bålsta, och Gransäterskolan.

– Vi gör en föreställning som ska klinga, med stor variation, mycket tempo, spring och nerv, säger cirkusdirektören Bengt Källquist.

En av dragplåstren i årets föreställning är fyra brasilianska motorcykelåkare som kör med sina motorcyklar i ett stort klot.

– Publikfavoriterna Diorios, de brasilianska våghalsarna på motorcykel, är tillbaka. Det är fjärde året de gästar, säger Bengt Källquist, och tillägger:

– Det är på publikens enträgna begäran. Varje år får jag frågan ”har ni några motorcyklar i år?”. Den här gången är truppen utökad till fyra motorcyklister, som uppträder samtidigt i den lilla globen, säger han.

Clown med regikunskaper

Årets clown heter Francesco. Francesco har också fungerat som bollplank åt Bengt Källquist när det gäller regin av ”Supreme!”.

Sedan några år tillbaka reser Cirkus Maximum inte längre med så kallade ”vilda djur” som elefanter eller sjölejon, utan bara med domesticerade djur som åsnor, hästar och hundar.

Stannar även i Bro

Under våren gör Cirkus Maximum totalt 27 föreställningar. Turnéstoppet i Bålsta blir den 13:e i ordningen det här året. Den 2 maj stannar föreställningen i Bro, på Råby IP.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Frågorna som avgör valet

Ett år kvar. Det här vill Upplands-Bros politiker fokusera på. Snart träder vi in i ett nytt valår. Det är mindre än ett år kvar till det stora valet och Upplands-BroBladet har låtit partierna i kommunfullmäktige svara på vilka huvudfrågor de kommer att driva...söndag 22/10 17:40

Matbutik rånad under knivhot

En matbutik i Bro blev rånad under fredagskvällen. Rånaren hotade personalen med kniv och sågs springa därifrån med två säckar.lördag 21/10 13:25

Senaste numret

Bålstabladet