Äntligen. På med solbrillorna – nu kommer våren på riktigt. Foto: Arkivbild/Sacharias Källdén

Nu kommer värmen till Stockholm

Efter den iskalla våren – nu kommer sol och värme. Redan till helgen väntas temperaturen ligga stabilt över tio-strecket.

  • Publicerad 11:32, 12 apr 2018

Snö, is och kyla. Våren i år har hittills inte varit någon rolig upplevelse i Stockholm. Men nu kommer vändningen. Enligt SMHI:s prognos väntas rikligt med både sol och plusgrader de kommande dygnen.

Anledningen är att ett högtryck just nu hänger över landet och bidrar med varm luft. Det resulterar i höga dagstemperaturer och mycket sol, enligt SMHI.

Vädret väntas hålla i sig över fredagen och helgen. Och enligt prognosen väntas högtrycket att fortsätta dominera väderbilden även under nästa vecka.

På kvällar och nätter kan det dock vara fortsatt minusgrader en tid framöver.

Vädret i Stockholm de kommande dagarna

Torsdag: 10 grader och sol

Fredag: 11 grader och sol

Lördag/söndag: 13-14 grader och sol, dock viss risk för viss nederbörd.

Nästa vecka väntas domineras av fortsatt högtryck med lokala temperaturer på upp till 20 grader i landets södra delar.

Källa: SMHI

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Elsilä Engdahl avgjorde i slutminuten – tre nya poäng till BSK

Sport Två raka segrar för BSK:s fotbollsdamer i serieinledningen BSK:s damer tog på lördagen sin andra raka seger i division 1. Men till skillnad från premiärens storseger satt dagens bortavinst betydligt hårdare åt. Det krävdes ett sent vinnarmål av Malin Elsilä...lördag 21/4 17:00

Friskolor kräver kommunen på svar

Nyheter Utbildningsnämndens miljonunderskott Utbildningsnämnden gick back med 20 miljoner kronor i fjol och de kommunala skolorna med 10 miljoner kronor. Nu kräver friskolekoncernerna Magnetica och Måbra en redogörelse. – Kommuninvånarna har...lördag 21/4 6:15

Nyanlända får dejta företag

Nyheter Ett pilotprojekt har lanserats I Väsby för att göra det enklare för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Bakom projektet står kommunen, Arbetsförmedlingen, representanter från näringslivet,...fredag 20/4 15:56