Nu lämnar varuhuset Sundbybergs centrum

Ombyggnationerna som väntar blir för mycket för Åhléns. Nu lämnar varuhuset Sundbyberg. – Vi går ofta hit och handlar kläder och leksaker, säger Ursviksbon Kristoffer Ejebro.

  • Publicerad 15:36, 27 jan 2016

.”

Fastigheten där Åhléns-varuhuset håller till i dag ska renoveras. Detta väntas ta ett par år. Så lång tid kan inte varuhuset stanna kvar i byggröran och väljer istället att lämna Sundbyberg.

"På grund av den omfattande renovering av både fastighet och närområde som kommer att ske under två år, har Åhléns valt att  säga upp hyreskontraktet och lämnar Sundbyberg från mitten av maj i år", meddelar företaget via mejl.

De förbipasserande som Vi i Sundbyberg pratar med tycker att det är synd att Åhléns flyttar.

– Ja, det är jättetråkigt. Det här är en småstad, med ett litet centrum, säger Gui Emanuelsson som gärna sett att Sumpan fått behålla varuhuset.

– Jag har varit på det nya Mall of Scandinavia men jag har inte fötter till det, säger hon.

Kristoffer Ejebro och 2,5-årige Leon bor i Ursvik men har tidigare bott i närheten av varuhuset.

– Det är jättesynd. Vi går ofta hit och handlar kläder och leksaker, säger han.

Men någon herrklädesavdelning finns inte längre och det tycker Lars Börtas är tråkigt.

– Jag går i stort sett aldrig här. Bokavdelningen har blivit mindre, det finns inget för mig längre, säger han.

Men för Sundbybergs skull är det synd, tycker Lars Börtas, som även om han är Solnabo ofta besöker centrum för att fika. Han ser liknande tendenser i Solna:

– Allt flyttar till Mall of Scandinavia. Där lekte jag med hunden på ängarna när jag var liten. Man blir så arg, säger han.

De anställda har fått erbjudande om att byta arbetsplats, genom att fylla ut vakanta tjänster på andra Åhléns-varuhus.

Butiksbiträdet Eman Kaulos beklagar stängningen, både för kunderna och för kollegorna.

– Det är en jättefin butik. Vi har jättebra sammanhållning, vi är som en familj.

Någon som verkligen påverkas av flytten är Samir Kalo, som driver Sko- och nyckelservice bredvid Åhléns sedan snart 20 år. Han har fått veta av hyresvärden att de ska hjälpa honom med att försöka hitta någon likvärdig lokal.

Även om han håller hoppet uppe är han medveten om att det kan bli svårt, inte minst då han vill behålla sitt centrala läge.

– Antingen är läget dåligt eller så är hyran för hög, säger Samir Kalo som däremot tror på att hans trogna kunder stannar kvar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Dags för hett derby i division 2

Sport Sundbybergs IK mot Vasalund imorrn lördag På lördagen är det dags för ett stekhett derby i division 2-fotbollen. Solnalaget, tillika seriefavoriten, Vasalunds IF kommer till grannkommunen Sumpan för att försöka hålla sin förlustnolla intakt.fredag 20/4 16:40

Sumpan inte längre super

Nyheter Årets superkommuner har nominerats för fjärde gången. Men nu får inte Sundbyberg vara med längre.fredag 20/4 13:02