Jon Widegren öppnar nya restaurangen Lådan på Luntmakargatan i mitten av mars. Foto: Mimmi Epstein

Nu öppnar burgarkungens ölhall

Sliders, hemmagjorda snacks och öl från mikrobryggerier. I helgen öppnar Flippin burgers-grundaren Jon Widegren nya restaurangen Lådan.

  • Publicerad 13:21, 17 mar 2017

I morgon, lördag, öppnar "Lådan". Lokalen på Luntmakargatan 63 fick Jon Widegren tillgång till i början av förra året. Sedan dess har den ljudisolerats och totalrenoverats: tak, väggar och golv har bytts ut. Restaurangdelen är cirka 300 kvadratmeter stor och det kommer att finnas sittplats för ungefär 150 personer. Tanken är att Lådan ska bli en avslappnad ölhall där man kan sitta och äta var man vill – i en soffa, i baren, vid ett långbord.

LÄS ÄVEN Så blir din burgare en flipp

– På Flippin´ har vi hovmästare och bordsplacering, här kommer vi att vara lite friare. Vi vill vara ett ölhak med riktigt bra streetfood. Man ska kunna sitta och bara ta något att dricka för att sedan gå och köpa lite mat efter några timmar om man blir hungrig, säger Jon Widegren.

I matväg kommer det serveras "sliders", småburgare, och en rad hemmagjorda snacks och tillbehör, till exempel chips och friterad inlagd gurka. Ölen kommer uteslutande från svenska mikrobryggerier.

– Vi kommer även att arbeta mycket med svensk dryck i övrigt, till exempel gin och kanske även vin. Vi vill gärna lyfta fram allt bra som görs här, säger Jon Widegren.

LÄS ÄVEN Hamburgaren hyllas på festival

Han letade länge efter lokalen, som först var tänkt som en samlingsplats och garage för foodtrucken "Sliders". I köket kommer även köttet till Flippin´ burgers på Observatoriegatan och till foodtrucken att malas. I restaurangen finns ett fönster där man kommer att kunna se in i "malningsrummet".

– Vi har även byggt en pizzaugn och kommer att ha gästspel där vi bjuder in andra aktörer att göra sin grej, säger Jon Widegren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu intar cyklisterna Stadion

Nyheter Stort lopp avgörs på klassisk mark för fjärde året i rad ”Sveriges vackraste cykellopp”, enligt arrangören. Nu är det dags för Stadiongirot igen.måndag 23/4 17:00

Därför lägger nakenklubben på Söder ner

Nyheter "Har inget med tillståndet att göra" Den omtalade och kontroversiella Klubb Naket lägger ner. "Vi tyckte inte det var ett bra rykte för restaurangen", säger krögaren som stod för lokalen.måndag 23/4 16:28