Fixar. Myrorna har renoverat sin butik i Hjorthagen och öppnar nu sitt "varuhus". Pia Modess Nilsson som jobbar på ekonomiavdelningen och Kerstin Brage med HR hjälper till att ställa i ordning inför nyinvigningen. Foto: Linda Gren

Nu öppnar Myrornas flaggskeppsbutik

Efter nästan ett års renovering – nästa vecka öppnar Myrornas flaggskeppsbutik i Ropsten. Förberedelserna pågår för fullt. Målet är att skapa ett second hand-varuhus – med i stort sett allt.

  • Publicerad 14:01, 18 jan 2018

Nästa torsdag, 25/1, öppnar Myrorna i Ropsten efter att ha varit stängt i elva månader. Eller helt stängt har det inte varit, i en betydligt mindre lokal bredvid den stora har en provisorisk ersättningsbutik huserat.

Stora butiken har renoverats "från källare till tak" och försäljningsytan, 2 000 kvadratmeter, har blivit större. På tre våningar kommer man att kunna leta bland kläder, möbler, textiler och annat.

– Vi har valt ut riktigt fina saker för att det ska kännas extra härligt att öppna. Vi har finsorterat allt, sådant man inte har tid till om man samtidigt har butiken öppen, säger Hanne Hague, butikschef.

Hon tror att kunderna kommer att märka skillnad.

– Det har blivit mycket fräschare. Många second hand-butiker har lite loppiskänsla och vissa förknippar oss med det vilket är tråkigt, där får ju kunden rota fram det den köper. Jag har inget emot loppisar, tvärtom, men det här är en butik. Nu får vi chansen att skylta som ett varuhus, säger Hanne Hague.

Bland annat kommer det att finnas en så kallad "a-yta" – det första som möter kunderna när de kommer in.

– Där kommer vi att skylta med olika teman. Det första kommer att vara "nordisk design". Lite frostigt, krispigt och värmande material.

Fredrik Lindberg jobbade på Myrorna innan renoveringen och har även arbetat på den tillfälliga butiken.

– Jag har fått många frågor om när vi öppnar den stora igen. Det har varit blandade åsikter om den provisoriska. En del har bojkottat den, andra har tyckt att den var bättre.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny krog flyttar in i på västra Ringvägen

Nyheter Öppet för frukost Ringos i MTG-huset på Ringvägen har stängt och ersättas av ny krog.torsdag 22/2 19:30

Anrika strandhuset kan bli krog

Nyheter Kungsholmsvillan från 1800-talet har stått övergiven En outnyttjad pärla mitt i staden som skulle förvandlas till ett nytt sportcenter. Så beskrev fastighetskontoret Annexet vid Smedsuddsbadet för några år sedan. Sedan dess har allt stått stilla –...torsdag 22/2 17:00