ÖPPNAR. Alexander Olausson och Emil Törnqvist vill väcka nytt liv i Edsbacka. Foto: Pauline Cederblad

Nu öppnas dörrarna till Wärdshuset

Drygt två år efter stängningen öppnar Edsbacka Wärdshus igen. Med ett helt nytt tänk är förhoppningen att Sollentunaborna ska hitta tillbaka till restaurangen.

  • Publicerad 15:09, 2 jan 2018

Vi tyckte att det var synd att en så fin lokal bara stod tom.

I början av 2016 tvingades Edsbacka Wärdshus stänga ner efter att länge kämpat med ekonomin. Sedan dess har lokalen bara varit tillgänglig för fester och konferenser. En gång om året har de öppnat för allmänheten i samband med julborden.

Det var under arbetet med årets julbord som kockarna Emil Törnqvist och Alexander Olausson fick idén om att öppna Edsbacka igen.

– Vi tyckte att det var synd att en så fin lokal bara stod tom. Så vi pratade med styrelsen och föreslog att vi skulle öppna verksamheten igen och driva den. Och de nappade, berättar Emil Törnqvist.

De tror att en förklaring till att Edsbacka Wärdshus tidigare inte blev lönsamt var att man tänkte i gamla banor.

– Vi vill inte att man bara ska komma hit när farmor fyller 60 år. Man ska kunna komma hit för att fira något men också bara komma som man är och äta en god middag en vanlig onsdag. Det är tillräckligt stor lokal för att det ska finnas plats för alla, säger Alexander Olausson.

Edsbacka Wärdshus har en lång historia. Värdshuset grundades redan 1626 och har under åren också varit bland annat skola. Restaurangen drevs fram till 2008 av Christer Lindström under namnet Edsbacka Krog och var det första restaurang i Sverige som fick två stjärnor i Guide Michelin.

Men något försök att åter bli en stjärnrestaurang handlar det inte om. Istället planeras det för temakvällar, mer ekologiska råvaror och ett större vegetariskt utbud.

– Ingenting är spikat än men vi har pratat om trubadurkvällar och grillkvällar på sommaren med grillbuffé och utomhusbar. Vi vill att det ska hända saker och inte vara ett ställe som står still med vita dukar och bara dyra trerättersmenyer, säger Emil Törnqvist.

– Och vi vill bjuda på god och bra mat som folk vill äta. Många vill äta mindre kött och då fungerar det inte att ha en vegetarisk rätt på menyn som byts ut var tredje månad.

Öppningen är en planerad till den 29 januari. I början kommer restaurangen att vara öppen dagtid måndag till söndag och kvällstid onsdag till lördag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Beskedet: skip stop stoppas

Nyheter Skip-stop läggs ner. Redan till våren kan alla tåg stanna vid Ulriksdal, Rotebro, Norrviken och Häggvik igen.tisdag 16/1 12:24

KD vänder sig mot skip stop

Nyheter Kristdemokraterna i landstinget gör en tvärvändning och går till val på att skippa skip stop. Partikamraterna i Sollentuna kommun hoppas nu på att övriga partier hänger på tåget.tisdag 16/1 10:49

De ordnar protestdemonstration mot skip-stop

Nyheter Sedan tidigare kritiserar lokalpolitiker pendeltågens nya skipstop-tåg. Nu planeras en demonstration för att få till en förändring. "Det är fortfarande ett idiotiskt beslut som vi inte tänker vänja...måndag 15/1 16:59