Nu plockas den klassiska skylten ner

I dag är sista dagen på en över femtioårig era. Väsby nya konditori flyttar från sina lokaler i det gamla kulturhuset, och den klassiska neonskylten har monterats ned från fasaden. Redan imorgon öppnar dock konditoriet igen, men i Messingen.

  • Publicerad 15:19, 12 jan 2018

Vi i Väsby har redan berättat om Väsby nya konditoris flytt, som beror på att det gamla kulturhuset Vega där det har legat de senaste femtio åren ska rivas och ersättas med bostäder.

Fredagen den 12 januari var sista dagen i de gamla lokalerna och konditoriet stängde tidigare för att ordna med flytten.

Den stora, klassiska neonskylten på fasaden har monterats ned och ska förhoppningsvis kunna användas i de nya lokalerna i Messingen – men inte på utanpå huset, utan endast inuti.

Redan dagen efter flytten öppnar Väsby nya konditori i Messingen. Flytten förenklas av att konditoriägarna redan driver café Messingen, men med ett annat utbud än det som finns på Väsby nya konditori och utan eget bageri.

Väsby nya konditori är känt för att baka allt sitt matbröd, alla sina bakverk och alla sina tårtor själva. Det kommer dock inte vara möjligt i de nya lokalerna.

– Brödet kommer att bakas av våra egna bagare i Bromma, vi har hyrt in oss i en lokal där för det fanns ingen möjlighet att ha bageri i Messingen, säger Yvonne Dal som driver Väsby nya konditori.

– Det är samma recept, samma bröd, samma metoder och samma höga kvalitet som tidigare, försäkrar bagaren Jacob Löthman.

MER Historik

Väsby Nya Konditori etablerades 1912 och har i över 100 år försett Väsbyborna med diverse bakverk och matbröd.

Har legat i det gamla kulturhuset på Centralvägen 9 de senaste 50 åren.

Öppnar i nya lokaler i Messingen lördagen den 13 januari 2018 eftersom kulturhusbyggnaden ska rivas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Märstabo åtalas för mordförsöket på femtonåringen

Nyheter En artonårig Märstabo åtalas för att ha knivhuggit en femtonårig pojke i Sigma på nyårsdagen med livshotande skador som följd. Han misstänks även för förberedelse till rån drygt en vecka senare och...torsdag 19/4 12:58

Kommunhusbeslutet sköts upp

Politik Ska utredas En och en halv timmes intensiv fullmäktigedebatt resulterade inte i något beslut om kommunhusets framtida placering – Optimus eller Väsby Entré. I stället återremitterades ärendet till...torsdag 19/4 7:10