Ellinor Holmqvist (t v) och Michelle Smid Ekström är ateljeristor och jobbar med skapande på Grimsta förskolor. Foto: Grimsta förskolor

Här får förskolebarnen en digital studio

Imorgon invigs nya digitala studion där förskolebarn i Hässelby-Vällingby ska få lära sig att använda digitala verktyg.

  • Publicerad 11:59, 11 jan 2018

Programmering, stop motion, greenscreen och smartborads. Det kommer barnen som går på förskola i Hässelby-Vällingby kunna testa på i den nya digitalstudion.

– Det har kommit ett läroplansförtydligande om digitala verktyg och vi måste lära oss för att barnen ska kunna lära sig. Pedagogerna ska få komma hit och ta ett "körkort". Sedan får de börja komma hit med barngrupper under våren, säger ateljeristan Ellinor Holmqvist.

Öppen för alla

Tillsammans med kollegan Michelle Smid Ekström jobbar hon med olika former av skapande tillsammans med Grimsta förskolor. De har ansvar för studion som ligger i förskolan Zinkets lokaler i Grimsta, men är öppen för alla förskolor i stadsdelen.

– Vi vill skapa ett möte mellan det analoga och digitala. Det är så mycket som är digitaliserat idag men som inte funkar utan ett mänskligt kommando, säger Ellinor Holmqvist.

Förutom att komma till själva studion är också tanken är att det ska finnas "lånelådor" som man kan ta med sig tillbaka till förskolan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Misstänkt handgranat på tunnelbanespår

Nyheter Trafiken avstängd mellan Masmo och Alby Ett föremål som misstänks vara en handgranat har hittats på tunnelbanespåret nästa Fittja, enligt Expressen. Trafiken är avstängd mellan Masmo och Alby tills vidare.fredag 20/4 15:39

Äntligen soldyrkare! Nu är uteserveringssäsongen här

Nyheter Här kan du hänga i solen i Västerort Lördag lovar strålande väder och då väcks suget efter utekäk hos många. Nu ploppar äntligen uteserveringarna upp en efter en i Västerort.fredag 20/4 15:37