Vi vill göra Hässelbyborna delaktiga, säger Elin Bergström på Riddersviks gård. Foto: Mikael Andersson/Christoffer Bergström

Nu ska det bli mer drag i Riddersvik

Loppisar, utställningar eller varför inte ett danspass till fikat? När sommarkafét på Riddersviks gård drar igång för säsongen blir det Hässelbyborna själva som får sätta agendan.

  • Publicerad 12:05, 31 jan 2018

Vi vill liva upp här och ha en fartfylld trädgård!

Hässelbybornas älskling Riddersviks gård är till vardags en plats för konferenser och bokade tillställningar. Men under vår och sommar är trädgårdskaféet öppet för allmänheten på helgerna, och lokalbefolkningen strömmar dit.

I år hoppas de som driver gården på att besökarna föutom att sippa kaffe, även vill vara med och ordna aktiviteter.

– Vi gillar när det händer saker, som loppisar och liknande, men vi är två par som driver gården, vi hinner inte organisera det själva. Samtidigt får vi ofta frågor från folk som vill låna en lokal för olika arrangemang, så vi tänkte: vi kollar hur intresset är, säger Elin Bergström på Riddersviks gård.

Flera förslag

Sagt och gjort. I går kväll skickade hon en efterlysning i den lokala Facebookgruppen Händer i Hässelby villastan och responsen lät inte vänta på sig.

– Vi har redan fått in idéer från flera personer, någon vill slå upp en fotostudio i trädgården, en annan hålla danskurs. Det känns redan väldigt kul, vi vill liva upp här och ha en fartfylld trädgård! säger Elin Bergström.

Ramen är enkel: privatpersoner och småföretagare får kostnadsfritt arrangera något i trädgården eller inne i på gården (beroende på vädret), i samband med att kaféet är öppet på söndagarna.

– Man får ta betalt av besökarna, det är upp till var och en. Kravet är att det är en "happening", inte att man kommer hit och slår upp ett stånd för att sälja en produkt. Poängen är att göra Hässelbyborna delaktiga, säger Elin Bergström.

Så gör du!

Vill du arrangera något i trädgårdskafét? Kontakta info@riddersviksgard.se

Programmet kommer att publiceras på hemsidan när det är satt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

QUIZ: Känner du igen den gamla villan?

Quiz ✔Tio historiska bilder ✔Stockholmsmiljöer från förr ✔Hur många klarar du? Dags för nytt quiz med bilder från Stockholm förr.lördag 24/2 8:30

Obegriplig Hägerstensbluff i ny reklamfilm

Nyheter Varför? Reklamfilmen handlar om Karims enkla resa till jobbet i Hägerstensåsen. Men filmen är inspelad i Spanien – något som förvirrar tittarna.lördag 24/2 8:00