Renoveras. Kaskad ska få ett lyft. Mikaela Ribbheden (tv) tillsammans med Anne-Li Ramirez Van de Graaf, regissör och konstnärlig ledare. Foto: Karoline Montero Araya

Nu ska Kaskad fixas till – för flera hundratusen

Tack vare några hundratusen kronor i bidrag från staden är nu teater Kaskad ett steg närmare åter kunna bli en biograf. Nu drar gänget bakom teatern igång renovering – och de vill ha Brommabornas hjälp.

  • Publicerad 16:59, 7 feb 2018

Gänget bakom teater Kaskad i Blackeberg drömmer om att låta biografen återse sina forna glansdagar genom en omfattande renovering som ska göra det möjligt att återigen ha filmvisningar i lokalerna. Förra året gick man ut stort med att man skulle starta en insamling där allmänheten kunde bidra.

Nu ska Blackan få egen bio igen

Men tyvärr gick insamlingen inte särskilt bra. Däremot blev det nyligen klart att OffStockholm, som driver Kaskad, får 327 000 kronor i utvecklingsstöd av Stockholms stad för att kunna förverkliga drömmarna.

– De har tyckt att det är en fin idé, säger Mikaela Ribbheden, verksamhetsledare på OffStockholm som driver Kaskad.

Ingen rusning till att sponsra nya bion i Blackeberg

Den 14 februari är det därmed dags att påbörja omvandlingen. Nu söker man frivilliga som vill hjälpa till med bland annat rivning, spackling och målning.

– Vi kommer riva ut golvmattan, spackla golvet och fixa och trixa. Det ska byggas bistrodel och scenen ska slipas och oljas. Så det är lite att göra nu framöver, säger Mikaela Ribbheden.

Du behöver inte vara någon snickargud för att vara till hjälp.

– Vi kommer hålla på både morgon och kväll, så vi behöver all hjälp vi kan få med allt från att skruva i skruvar och till att peppa, det spelar ingen roll, säger Mikaela Ribbheden.

Spana in offstockholm.se för mer info.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14