Ska fyllas. Stenhuset ligger nära Skoklosters slott. Foto: Håbo kommun

Nu ska stenhuset fyllas med... vadå?

Nedanför Skoklosters slott står en ännu äldre byggnad. Den kallas stenhuset. Nu finns tankar om att utnyttja den bättre.

  • Publicerad 16:29, 15 okt 2017

För att höra Håbobornas, och inte minst Skoklosterbornas, idéer hålls ett möte om Skoklosters framtid på onsdag.

Klockan 18.30-20.30 hålls ett möte i Skoklostermacken om möjliga verksamheter i Stenhuset. 

– Stenhuset är det som fanns före slottet, en fin gammal byggnad som har stått oanvänd i fem år, förutom att det har varit turistbyrå och galleri tre somrar i bottenvåningen, säger Jenny Lindberg från som jobbar med besöksnäringen i Håbo.

Det är Håbo Marknads AB där Jenny arbetar, tillsammans med Håbo kommun, Skoklosters slott och Coompanion som bjuder in till mötet.

– Vi vill fylla Stenhuset med kulturaktiviteter på olika sätt. Det kan till exempel hållas kurser och publika evenemang, säger Jenny.

Har ni fler tankar på vad som skulle kunna finnas där?

– Övervåningen kan användas av lokala föreningar och företag inom kreativa näringar. Våra förväntningar är att hitta eldsjälar som är engagerade i sin hembygd som vill utveckla besöksmålet Skokloster tillsammans med oss, 

Mötet är öppet för alla och kräver ingen föranmälan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kon sprang bort och kommer aldrig hem igen

En ko av rasen Highland cattle har varit på rymmen i över en och en halv månad. Tyvärr fick historien inget lyckligt slut.måndag 22/1 13:40

Senaste numret

Bålstabladet