Torsdag 22 maj kan planerna för Stadshagen ta ett stort steg mot att realiseras. Foto: David Wiberg, illustration.

Nu ska stora Stadshagsplanen få grönt ljus

Efter år av mangling. Nästa torsdag väntas stora planen för Stadshagen till slut få definitivt grönt ljus i stadsbyggnadsnämnden.

  • Publicerad 16:04, 12 mar 2018

Tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret har sagt sitt. Efter att den stora detaljplanen för Stadshagen varit ute på granskning hos en mängd instanser så råder kontoret politikerna att slutgiltigt godkänna detaljplanen i stadsbyggnadsnämnden.

På torsdag 22 mars är det dags att klubba planen som bland annat innefattar 1 800 nya bostäder. Och beslutet ser ut att bli ett positivt sådant.

"Inkomna synpunkter under granskningen föranleder ingen ändring av planförslaget. Kontoret föreslår att förslaget till detaljplan godkänns och överlämnas till kommunfullmäktige för antagande", skriver stadsbyggnadskontoret i sitt utlåtande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Dock finns några eventuella hinder kvar längs vägen. Bland annat hotar länsstyrelsen med att stoppa planerna om staden inte tydligare visar att "den föreslagna bebyggelsen är lämplig med hänsyn till människors hälsa eller säkerhet eller till risken för olyckor, översvämning eller erosion."

Jätteplanen för Stadshagen nära grönt ljus

Vad gäller stadens egna instanser så påpekar idrottsförvaltningen det avgörande att fotbollsplanen i Fredhällsparken blir färdigställd innan exploateringen i Stadshagen börjar. Den separata detaljplanen för fotbollsplanen är ute på granskning just nu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10