Eva Brünahl och Kerstin Gerén på Järfälla bibliotek förbereder för poesiveckan den 21-23 mars. Foto: Järfälla bibliotek

Nu söker vi Järfällas bästa poet!

I samband med poesiveckan på Järfälla bibliotek 21-26 mars, ordnar biblioteket och vi på Järfälla Tidning en poesitävling. Var med och sätt dina känslor för hembygden på pränt, fina bokpriser utlovas och några utvalda dikter publiceras i tidningen.

  • Publicerad 07:00, 19 mar 2017

Skriver du poesi hemma och vill skildra ditt Järfälla? När Järfälla bibliotek ordnar poesivecka blir det stor poesitävling för alla åldrar tillsammans med oss på Järfälla Tidning.

– Järfälla är den röda tråden, sedan får man tolka ämnet helt fritt. Man kan skriva kort och man kan skriva långt. Vi kommer försöka att sätta upp så många som möjligt på plats i biblioteket och publicera några på Facebook, säger Kerstin Gerén, PR-bibliotekarie.

Några av dikterna kommer också att publiceras här i Järfälla Tidning.

– Så blir det förstås poesiböcker som priser, säger Kerstin Gerén.

Vad tittar du på i bidragen?

– Någon som har en känsla och engagemang för sin trakt. Det kan vara en vacker plats eller bara att man trivs där man har sin familj, sina vänner, sitt fotbollslag eller sin kör.

Har du några tips på hur man ska tänka?

– Utgå från ditt eget språk, hur du brukar skriva och prata. Våga prova! Man kan låna några böcker för att inspireras. Poesi är en fri konstform, och det är mycket som kan vara en dikt.

Den 31 mars ska dikterna vara inskickade (se faktaruta).

Veckan bjuder också på mycket mer – som Lennart Hellsing-utställning i Jakobsberg, teater med Uttrycksteatern, albumpoesi med Bengt af Klintberg, musik med svensktoppstjärnan Nina Lizell i Viksjö och poesiverkstad för barn och unga i Kallhäll.

På tisdag firas också världspoesins dag i Jakobsberg, med diktläsning på arabiska och svenska med Malkon Malkon och Lena Nylén och syrisk musik med Emad Qasem.

Hela schemat hittar du på www.jarfalla.se/bibliotek.

Så tävlar du!

Skriv en dikt om Järfälla! Det kan vara en hyllning till dina kvarter, om något som händer i vardagen eller ditt favoritlag. Max 1 200 tecken, inklusive mellanslag. Mejla, hashtagga eller posta ditt alster så att vi har det senast 31 mars. De tre bästa dikterna belönas med en fin bok utvald av bibliotekspersonalen. Några av dikterna kommer också att publiceras i Järfälla tidning!

Hit skickar du din dikt:

Mejla till jt@direktpress.se eller hashtagga #järfällapoesi.

Det går också bra att posta:

Järfälla Tidning
Box 5290
102 46 Stockholm 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Äntligen soldyrkare! Nu är uteserveringssäsongen här

Nyheter Här kan du hänga i solen i Västerort Lördag lovar strålande väder och då väcks suget efter utekäk hos många. Nu ploppar äntligen uteserveringarna upp en efter en i Västerort.fredag 20/4 15:37

Hårdare krav pressar kvinnojouren i Järfälla

Nyheter "Vår ekonomiska sitiuation är desperat" Högre kvalitetskrav sätter press på landets kvinnojourer. Järfälla kvinnojour har tvingats dra ner på personal för att ha råd med anpassningarna – samtidigt som verksamhetsstödet har legat stilla på...fredag 20/4 15:22