Lönnå. Nu kommer körgurun Kjell Lönnå till Skokloster. Foto: Kristofer Lönnå

Nu tar Lönnå med sig kören till halvön

De har stått på allsångsscenen på Skansen, sjungit för påven och upprätt i operahuset i Sidney. Nu kommer Kjell Lönnå och hans kör till Skokloster.

  • Publicerad 08:37, 28 sep 2017

Den 7 oktober kommer Sundsvalls Kammarkör till Skokloster. En kör som leds av ingen mindre än det svenska körproffset Kjell Lönnå, som arbetat med körsång i över 60 år.

Sundsvalls Kammarkör har blivit något av en TV-kör. De har gjort mer än 150 separata program för televisionen, allt ifrån meditativa konserter till allsångskonserter.

Förutom radio- och tv-program gör kammarkören åtskilliga livekonserter, inte minst i hemstaden Sundsvall. Kören turnérar också flitigt både inom Sverige och utomlands.

Nu kommer alltså den beresta och uppmärksammade kören till Skokloster.

–Det ska bli jätteroligt att komma till Skokloster. Jag har varit där tidigare, men det var längesen nu. Så jag ser fram emot den här konserten, och den vackra naturen därute, säger Kjell Lönnå.

Vad ska ni bjuda Skoklosterpubliken på?

– Det blir som alltid ett varierande program. Vi har inget tryckt program inför våra konserter utan jag gör ett program för stunden, under konsertens gång, säger Kjell Lönnå.

Då uppträder kören

Vad? Konsert med Sundsvalls kammarkör.

Var? Skoklosters kyrka.

När? 7 oktober, klockan 16.00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Drograttylleri, annars lugn fredag i Håbo

Våren kom. Värmen kom. Men – kan man tänka sig – inte den rad av brott som brukar följa. Fast alltid är det någon som ska ut och köra fast de inte borde.lördag 21/4 9:40

Gamla Coop-huset blir padelhall

Nu byggs en padelhall i Brunna. – Det känns jätteroligt att bidra med den hetaste sporten till kommunen, säger Magnus Bubini.fredag 20/4 12:00

Senaste numret

Bålstabladet