Vårtradition. Varje år i slutet av maj fylls Hornstull av loppisbord när Återvinningsfesten fixas. Foto: Daniel Söderberg, www.greenpix.se

Nu tar Nordens största loppis över Hornstull

Sommarvärme, loppisfeber och 100 000 besökare. Det lär bli högtryck i Hornstull på söndag när Återvinningsfesten återigen tar över stadsdelens gator.

  • Publicerad 08:00, 27 maj 2017

Sista helgen i maj är här och det är åter dags för den traditionsenliga Återvinningsfesten, som väntas dra runt 100 000 människor till Hornstull.

Det här är trettonde gången som loppisen arrangeras i kvarteren väster och öster om Långholmsgatan.

Snart dags för stans största loppis i Hornstull

Alla Hornstullsbor får gratis stå på gatorna och skänka och sälja kläder, prylar och annat som kan få nya ägare.

Det är föreningen Medveten konsumtion som står bakom loppisen, som pågår mellan klockan 10 och 16 på söndag 28 maj. En dag då temperaturen, enligt SMHI:s prognos, väntas ge sommarvibbar.

Värmebölja och loppisfest, kommer Hornstull att börja koka?

– Jag hoppas verkligen att vädergudarna gillar Återvinningsfesten och att vi får fint väder. Solen gör så himla mycket för hela festen, säger Alexandra Davidsson, projektledare på Återvinningsfesten.

Vårtradition. Varje år i slutet av maj fylls Hornstull av loppisbord när Återvinningsfesten fixas. Foto: Daniel Söderberg, www.greenpix.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.