Segrare. Lukas Andersson firar Alva Rytterbro som nu siktar på att starta eget företag.

Nu vill vinnaren Alva Rytterbro starta eget företag

Alva Rytterbro blev årets UF-företagare och vann 50 000 kronor i aktiekapital. Nu siktar Enköpingsentreprenören på att starta eget företag inom två år. – Jag ska inte ta några förhastade beslut utan starta upp under 2018 eller kanske till och med 2019, säger hon.

  • Publicerad 14:42, 18 maj 2017

2015 instiftade webföretaget Wasabi Web tillsammans med Ung Företagsamhet i Uppsala stipendiet Årets UF-företagare som ska hylla och främja entreprenörskapet bland unga.

Enköping hade för första gången representanter i finalen och båda nådde dessutom topp fem. När finalen så avgjordes var det Alva Rytterbro, 18, som vann förstapriset.

Hon tävlade med sitt företag Jobdoor som är en jobbsajt som riktar in sig på att unga människor och människor utan utbildning ska hitta jobb.

Förutom äran och titeln så vann hon 50 000 kronor i aktiekapital som ska användas inom fem år. Segern var en överraskning för Alva.

– Jag var helt säker på att någon annan skulle vinna. Jag var inte ens nervös eftersom jag var helt inställd på att jag inte skulle vinna. Men jag hade fel, säger hon med ett leende.

– Sedan sa de mitt namn och då bara satte jag mig ner på golvet för att jag skakade så mycket.

Direkt efter triumfen blev det en semesterresa för Alva, men snart knackar vardagen och verkligheten på igen. Hon ska nämligen inte fortsätta studera när hon är klar i gymnasiet utan nu är det företagandet som gäller.

– Jag vet inte om jag ska driva vidare Jobdoor för de här pengarna eller något annat projekt. Jag ska sätta mig ner och fundera under hösten och planera med de mentorer jag kommer att få. Jag ska inte ta några förhastade beslut utan starta upp under 2018 eller kanske till och med 2019.

– Jag ska samla på mig så mycket kunskap som möjligt för att sedan hitta min idé.  Jag skulle vilja lära mig mer om försäljning för att företaget ska gå så bra som möjligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Man säger sig ha blivit attackerad med kniv på Västerleden

Nyheter En man larmade på onsdagskvällen polis efter att han blivit attackerad av en okänd man med kniv, utanför sin bil.torsdag 19/4 9:13

Tant Gredelin tar plats i White guide

Nyheter I sommar tar hon över Kaffestugan Härnevi, nu omnämns flaggskeppet Tant Gredelin i White Guide. – Visst fasiken är det jätteroligt, säger Jessica Jowilin, som driver Tant Gredelin.onsdag 18/4 13:58