ERSÄTTNINGSBUSS. På midsommarafton blir det dags för ersättningsbuss för tvärbanan mellan Alvik och Solna. Foto: Ulrica Andersson

Nubbe, sill och... ersättningsbuss?

Nu kan alla tvärbanependlare börja räkna dagarna. På midsommarafton stänger tvärbanans Solnagren för sommaren.

  • Publicerad 08:46, 14 jun 2017

Det kommer bli tätare trafik under rusningen än tidigare

Från och med den 23 juni är det dags för alla pendlare på tvärbanans Solnagren genom Sundbyberg att börja åka ersättningsbuss igen. Då stängs tvärbanan av för arbetet med att ge Solna- och Sicklagrenen samma signalsystem.

Istället blir det buss 22A som ersätter mellan Alvik och Solna.

– Det blir samma linjedragning som tidigare år, men det kommer bli tätare trafik under rusningen än tidigare, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.

Den 5 augusti öppnas linjen åter för trafik, då är det meningen att resenärer ska kunna åka hela vägen mellan Solna station och Stora Essingen.

Först den 2 oktober ska sträckan mellan Stora Essingen och Sickla också stå redo för trafik. Då ska resenärer kunna sitta på samma tvärbana hela vägen mellan Solna och Sickla, och slippa byta i Alvik så som det varit tidigare.

Tänk på detta

Buss 22A ersätter tvärbanan mellan Alvik och Solna och går längs med tvärbanans sträckning.

Nytt för i år är att bussen kommer avgå från samma hållplats i Johannesfred, oavsett vilket håll den ska åt.

– Så de som ska åka därifrån måste hålla koll på i vilken riktning de ska åka, säger Claes Keisu, på SL:s presstjänst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Fem mål för kommunen till 2030

Nyheter Kommunens ekonomi för fjolåret har fått godkänt och fem målbilder för framtiden har klubbats.onsdag 25/4 15:39

Petas efter stoppad upphandling

Nyheter Anders Ocklind (C), ordförande i upphandlingsutskottet, har petats efter beslutet om att stoppa upphandlingen av nya Örskolan. Istället går kommunalrådet Stefan Bergström (C) in.onsdag 25/4 12:07

Ingen oro för mystisk bidöd

Nyheter I Ekerö kommun har ovanligt många bin dött i år. Vi ringde runt till Västerorts biodlare för att se om de märkt av någon mystisk bidöd i år.tisdag 24/4 12:59