Efterfrågat. Barnsjukhuset Martina kommer snart även rymma en BVC. Foto: Andreas Enbuske

Ny BVC ska öppna vid Sophiahemmet

Landstinget godkände förra veckan att barnsjukhuset Martina får öppna en barnavårdscentral i sina lokaler på Valhallavägen.

  • Publicerad 17:18, 21 nov 2017

Verksamhetschefen Anneli Degardh konstaterar att en ny BVC har varit väldigt efterfrågat.

– Stadens barnavårdscentraler är hårt pressade så det är välkommet. Troligtvis kommer vi kunna öppna i januari 2018, säger hon.

Redan 2008, när Martina öppnade, fanns där en BVC som dock tvingades stänga 2013 på egen begäran. Anledningen var att mottagningen blev väldigt populär vilket resulterade i att personalen gick på knäna. Anneli Degardh fanns inte på plats vid den tiden men är optimistisk inför det framtida öppnandet.  

– En del av anledningen till att vi var tvungna att lägga ned var även att det inte är bra att ha nyfödda och akut sjuka på samma plats. Den här här gången kommer vi att vara i andra lokaler. Vad gäller arbetsmiljöproblemen så kan man inte ta emot fler än det finns personal till.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ännu så länge är inte alla rutiner klara men Anneli Degardh kan se fördelarna med att ha en BVC i anslutning till barnsjukhuset.

– På vår fina mottagning där olika utredningar görs kan man få tid till en barnläkare eller en av våra många olika specialister. Detta är unikt och kommer att ge en stor trygghet för många, säger hon.

Kontaktuppgifter meddelas inom kort på hemsidan barnsjukhusetmartina.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så vill staden rädda skolan i Sjöstan

Nyheter Men friskolekoncernen ställer tufft motkrav Staden tar över och driver grundskolan vidare om Academedia lägger ner sin skola i Sjöstan, uppger skolborgarrådet. Men friskolan ställer höga krav för att släppa lokalen. "Omoraliskt" anser S-toppen.måndag 18/12 11:52

Klassiska gatuköket totalförstört i brand

Nyheter SE BILDERNA: ”Det har brunnit rejält” Den klassiska Sibyllagrillen på Ringvägen eldhärjades svårt i natt. Polisen utreder det hela som mordbrand och tekniker är nu på väg till platsen.måndag 18/12 9:03