Ny laddplats för elbilar. Foto: Mostphotos

Ny elbilsladdare i Enköping

Nu finns en ny laddstation för elbilar i Enköping.

  • Publicerad 15:28, 6 mar 2017

Laddaren står på Badhusgatan i centrala Enköping och levererar en effekt upp till 50kW. Elen kommer från vind- och vattenkraft.

– Det är den snabbaste snabbladdaren man kan ha. Den sattes i drift den 28 februari, säger Robert Käck, ordförande i parkstiftelsen som är initiativtagare och finansiär.

Han menar att det finns många personer som kör elbil i Enköping. Orsaken tror han är kommunens geografiska läge.

– Stockholm, Uppsala och Västerås ligger inom bra elbils-radie, säger han.

Parkstiftelsens ordförande tycker att den nya laddplatsen är unik för riket. Majoriteten av laddstationer i Sverige är placerade i städernas utkanter.

– En snabbladdningsplats nära city är det få städer som har. Man ska kunna fika samtidigt som bilen laddas, säger Robert Käck.

Eventuellt ekonomiskt överskott från stationen kommer att gå till Enköpings parker.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stängt för semester

Nyheter Vi har semesterstängt vecka 28-30. Den 31 juli är vi tillbaka. Vi önskar alla läsare, annonsörer och övriga samarbetspartners en riktigt skön sommar!fredag 14/7 17:41

All världens musik möts i Skolparken

Nyheter Programmet spikat för ett nytt Kulturer i möte i Skolparken. Senare än vanligt, men med ett riktigt dragplåster.fredag 7/7 6:32