Mark Stein och Austin Davis njuter av Stockholms lokala ölutbud. Foto: Danne Svensson

Ny festival hyllar Stockholms lokala ölbryggerier

Närproducerad hantverksöl står på menyn när festivalen Katarina Kegger bjuder in till två dagars fest på Södermalm.

  • Publicerad 10:00, 28 maj 2017

Nästa helg, 2-3 juni, uppmärksammas stadens mikrobryggerier på Orionteatern. Bakom initiativet står amerikanen Austin Davis och kanadensaren Mark Stein som med nystartade företaget Stockholm Brewers Festival vill stötta den lokala ölscenen. Men finns det inte redan tillräckligt med ölfestivaler? Inte alls enligt Mark Stein.

– Många av de som finns är kommersiella och mer inriktade på mat- och restaurangindustrin. Vi vill snarare hylla de lokala bryggerierna här i stan.

Södermalms mikrobryggeri får servera öl utan mat – så länge glasen är små

Vad händer under festivalen, förutom att ett gäng bryggerier finns på plats?
– Det blir mycket musik med sju band som spelar live. Alla är från Stockholm utom amerikanska Julie Rhodes. Ett gäng dj’s är också där och det kommer att hända en massa kul, det kan jag lova.

Med tanke på alla ölsorter som tillkommit på senare tid, finns det verkligen smaker kvar att upptäcka?
– Absolut. Det är som med matlagning, det tar aldrig slut.

Och ni planerar redan fler festivaler?
– Tanken är att vi ska göra några stycken per år och då även mindre events. Vi kommer fortsätta göra festivalen så länge folk vill komma.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.