Fejklådan, till höger, monterades ovanpå Avis egen drop-in låda och Roger Edlund tror att det är en liga som gjorde samma sak på Avis vid Globen då tio bilar stals. Foto: Helle Kikerpuu/privat

Ny ful metod: "Fejklåda" skulle blåsa bilister i Täby

En "fejklåda" skulle lura kunder att lämna nycklar till uthyrningsbilen i fel låda. Nu måste Avis i Täby biluthyrning se över nya lösningar för att undvika fler bedrägerier.

  • Publicerad 15:15, 28 aug 2017

Under söndagen upptäckte personalen på Avis biluthyrning på Enhagsvägen i Roslags Näsby att deras drop-in låda blivit utbytt mot en ”fejklåda” som lurade kunder att lämna nycklarna i fel låda.

– Folk som lämnar in bilen efter stängning kan lämna nycklarna i vår drop-in låda, men nu hade alltså någon monterat en ”fejklåda” ovanpå vår och lagt upp en lapp på dörren om att det är den lådan som gäller, berättar Roger Edlund som är anställd på Avis-stationen i Täby.

Händelsen anmäldes till polisen som ska undersöka lådan.

Allt vanligare knep

Det är första gången detta händer på Avis i Täby, men det är inte första gången som detta hänt företaget.

– I somras hände samma grej vid Globen och då försvann tio bilar, berättar Roger.

Han förklarar att de i nuläget inte vet om några bilar blivit stulna, men när ”fejklådan” upptäcktes fanns inga nycklar i den. På lådan hade företagets logga klistrats på och ett kodlås gjorde att den såg säker och seriös ut.

– Den här sortens brott börjar bli alltmer vanligt. Jag hörde om något liknande i förra veckan, säger Sven-Erik Olsson på polisens länskommunikationscentral.

Nya lösningar i framtiden

Att kunder kunnat lämna tillbaka bilen genom att lämna nycklarna i en drop-in låda har fungerat i många år, men nu måste det till nya lösningar för att undvika liknande händelser i framtiden.

– Vi tittar på olika lösningar som att be kunder lämna nycklarna efter helgen när vi har öppet eller så kanske vi samarbetar med kringliggande företag som har nattöppet, säger Roger.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stopp i Löttingetunneln under eftermiddagen

Nyheter Polis var på plats En bil blockerade körfältet i tunneln på Norrortsleden i Täby. Något som stoppade trafiken helt.måndag 20/11 16:50

Täby centrums storsatsning - kör morgonshopping

Nyheter "Vill jobba med oväntade upplevelser" Nu på fredag är det stor shoppingdag på flera platser i världen, så även i Täby, Vallentuna och Danderyd.måndag 20/11 16:39