Hundra platser. När den här bilden togs häromdagen var samtliga platser lediga. Foto: Daniel Cannervik

Ny infartsparkering ska lätta på trycket

Har du också svurit över att infartsparkeringen vid kommunhuset är proppfull på morgonen? På andra sidan centrum finns nu plats för ytterligare hundra bilar.

Att parkeringssituationen i och omkring Ekerö centrum är hårt ansträngd har många av Mälarö Tidnings läsare vittnat om i olika sammanhang. Inte minst gäller det infartsparkeringen vid kommunhuset som ofta blir full redan tidigt på morgnarna.

Men nu finns en lösning för den som inte räds en promenad på några hundra meter till bussen. Nyligen öppnade en ny infartsparkering vid Fabriken på Tegelbruksvägen.

– Här finns det plats för hundra bilar. Parkeringen är belyst och är nu fullt brukbar, även om vi inte har fått upp alla skyltar ännu, säger Jonas Orring, teknik- och exploateringschef på Ekerö kommun.

Tillfällig parkering

Den drygt 3 000 kvadratmeter stora parkeringsplatsen är egentligen bara tillfällig. Marken kommer så småningom att ingå i det planerade bostadsområdet Ekerö strand.

– Men det ligger tre fyra år bort, säger Jonas Orring.

Fram tills dess kommer parkeringen att vara kvar. På den överbelastade parkeringen vid kommunhuset ska det nu även finnas en hänvisning till den nya parkeringen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

För få reser vintertid – då väljs vinterbryggan bort

Nyheter Pendelbåtens vintertrafik var ingen succé. Enligt uppgifter till Mälarö Tidning slopas därför Jungfrusundsavgångarna när linjen blir permanent. – Det är väldigt viktigt för oss att den kan gå från...fredag 22/9 14:18

Satsning på ökad trygghet för unga

Nyheter Fler vuxna behövs för ungdomars trygghet. Det säger kommunens nya trygghetsutredare Maria Hjalmarsson. – Vill vi skapa ett tryggt samhälle så behövs föräldraengagemang, säger hon.fredag 22/9 14:01

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter