Så här ser illustrationsbilden på den nya förskolan på Gubbängsvägen ut. Foto: Stockholms stad

Ny jätteförskola byggs i Gubbängen

Förskolan Ängen ska rivas och paviljongbyggnaden ska bort för att ge plats åt en helt ny förskola på Gubbängsvägen.

  • Publicerad 16:47, 4 dec 2017

Förskolan Ängen på Gubbängsvägen ska rivas och den paviljong som finns i anslutning ska bort.

Istället planeras en ny förskola med åtta avdelningar byggas på området. Farsta stadsdelsförvaltning har tagit fram förslaget om en helt ny byggnad med plats för 144 barn, och stadsdelsnämnden ska ta ställning till förslaget på sitt nästa möte den 14 december.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

StockholmDirekt har tidigare skrivit om planerna på en ny förskola som då var tänkt att stå klar redan i somras. Att bygget försenas beror på att den gamla förskolan först skulle behållas, men visade sig vara i sämre skick än man trodde.

– I ett första skede planerade förvaltningen att behålla den permanenta förskolan och ersätta paviljongen med en ny förskola. Men när Sisab efter en grundlig utredning upptäckte att den gamla byggnaden var i alldeles för dåligt skick beslutade förvaltningen att avveckla paviljongen, riva den permanenta förskolan och ersätta båda byggnaderna med en ny förskola med åtta avdelningar i stället, säger handläggaren Amir Mohajerpour.

De barn som nu går på förskolan Ängen kommer att få plats på en närliggande förskola.

– Vi kommer lösa det här med evakueringsproblematiken inom Gubbängens förskolebestånd, säger Amir Mohajerpour.

Inflyttning beräknas i nuläget bli i september 2019.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter grannarnas stöd – nu kan de öppna butiken igen

Nyheter När deras butik totalförstördes i en brand gick lokalsamhället ihop Efter bara några månader i ny ägo totalförstördes Hammarbys livs och godis i Skärmarbrink i en brand. Med hjälp av grannarnas starka stöd har ägarna nu slagit upp dörrarna till butiken på nytt.måndag 18/12 15:24

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Nyheter Tidigare dömd för flera brott: "Lång bakgrund av kriminella handlingar” Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett...fredag 15/12 16:38