Vibe Overgaard ställer ut i Odenplansmontern. Foto: Hans Ekestang

Ny konst på Odenplans t-baneperrong

Nu har konsten bytts ut i klassiska montern på Odenplans tunnelbaneperrong. Det är konstnären Vibe Overgaard som har gjort det 86:e verket som visas där.

  • Publicerad 20:00, 13 mar 2018

Nu är det ny konst i montern på perrongen i Odenplans tunnelbanestation. Det är den danska konstnären Vibe Overgaards installation som blir det 86:e verket som tar plats i montern.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Verket kommer att visas i tre månader framöver och består av en stödjande trästruktur som innehåller en stor mängd lerkilar. Den stora trästrukturen är inspirerad av äldre timrade byggnader och byggnadsställningar vid byggarbetsplatser, enligt SL:s hemsida.

Nytt konstverk på Odenplan. Foto: Hans Ekestang

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Då är ettans buss tillbaka på Värtavägen

Nyheter "Vill inte stressa" Arbetet på Värtavägen har fått staden och SL att införa minibussar efter påtryckningar från de boende i området. Nu är det klart när linje 1 planeras att sättas i trafik igen.tisdag 20/3 11:47

Knivigt läge för Kulturskolan på Södermalm

Nyheter Svårt hitta ny lokal efter kicken från Medborgarhuset Sedan Kulturskolan blivit utmanövrerade ur det framtida Medborgarhuset har jakten på likvärdiga lokaler varit allt annat än enkel. I dagsläget finns bara ett alternativ för att dans- och...tisdag 20/3 7:10