Vibe Overgaard ställer ut i Odenplansmontern. Foto: Hans Ekestang

Ny konst på Odenplans t-baneperrong

Nu har konsten bytts ut i klassiska montern på Odenplans tunnelbaneperrong. Det är konstnären Vibe Overgaard som har gjort det 86:e verket som visas där.

  • Publicerad 20:00, 13 mar 2018

Nu är det ny konst i montern på perrongen i Odenplans tunnelbanestation. Det är den danska konstnären Vibe Overgaards installation som blir det 86:e verket som tar plats i montern.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Verket kommer att visas i tre månader framöver och består av en stödjande trästruktur som innehåller en stor mängd lerkilar. Den stora trästrukturen är inspirerad av äldre timrade byggnader och byggnadsställningar vid byggarbetsplatser, enligt SL:s hemsida.

Nytt konstverk på Odenplan. Foto: Hans Ekestang

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10