Den politiska majoriteten i kulturmiljöutskottet motsätter sig rivningen av Sturegallerian. Foto: Linda Gren

Ny kritik mot rivningarna på Stureplan

Nu ansluter sig fler kulturpolitiker till protesterna mot planerna för Stureplan.

  • Publicerad 18:08, 6 sep 2017

Det är kulturmiljöutskottet, bildat så sent som 2015 i syfte att slå vakt om kulturhistoriskt värdefulla byggnader, som i ett utlåtande anser att detaljplanen ska omarbetas. Därmed ansluter sig utskottet till Stadsmuseets uppfattning.

– Invändningarna handlar framför allt om vissa rivningar samt hushöjderna, säger ledamot Ann-Mari Engel (v).

Bland annat motsätter sig den politiska majoriteten i utskottet rivningarna av Ostermans bilhallar och Sturegallerian. Istället tycker kulturpolitikerna att de befintliga byggnaderna ska återanvändas.

NYA BILDER: Så vill Abu Dhabi-bolaget bygga om Stureplan

Vilka rivningar som kommer att genomföras när det väl är dags att ta första spadtaget återstår dock att se. Kulturmiljöutskottets yttrande är ett av flera expertutlåtanden som Stadsbyggnadskontoret samlar in för att sedan kunna ta ställning till fastighetsägaren ADIAs förslag på förändringar. Tidigare har även krögare och andra hyresgäster protesterat mot planerna.

– Sista ordet är inte sagt än, men nu har vi i alla fall sagt vårt, säger Ann-Mari Engel.

Kulturpolitikerna ska bli bättre på att rädda gamla hus

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiker hade fel om ökat stök i simhallar

Nyheter M-utspel underkänns Sexuella ofredanden, hot och våld i stadens simhallar ökar. Det basunerade Moderaterna ut och krävde trygghetsvakter på badhusen. Men enligt tjänstemännen på idrottsförvaltningen går statistiken i...fredag 23/2 6:50

Rekordhögt tryck på Eriksdalsbadet

Nyheter Så hanterar badet rusningen Medan stans andra simhallar har stängt har besöksantalet på Eriksdalsbadet skjutit i höjden. Något som chefen Marie Holmquist välkomnar med öppna armar: "Vi kan allt ta emot ännu fler".fredag 23/2 6:40