Dos Locos på Fleminggatan 39. Foto: Mimmi Epstein

Ny krog med fingermat och avslappnad Kubakänsla

Inredningen är Kuba-inspirerad och på menyn finns mat som går att äta med händerna. Nu har Magnus Bentzers nya ställe öppnat på Fleminggatan.

  • Publicerad 18:17, 14 sep 2017

Magnus Bentzer har sedan tidigare restaurangen Aubergine på Östermalm och 39 Wäst på Fleminggatan. Nu har han gjort om den senares bardel till ett eget ställe: ”Dos Locos”. Magnus Bentzer beskriver stället som avslappnat och lite enklare, ”inget fine dining”.

Alla ska dela

På menyn finns bland annat pizza som serveras uppdelad så att man ska kunna dela flera.

– Just nu har vi kantareller på, det kommer att förändras efter säsong. En av mina favoriter på menyn är en sandwich med fläsk, bräckt oxbringa, äppelmos och pepparrot. Jag kom på den när jag var på en av mina andra restauranger och brukade sno en fläskskiva att ha på nybakat bröd till lunchen, säger Magnus Bentzer.

Innan han skaffade eget arbetade han som kock, bland annat på Grand hotel och han hjälper fortfarande till i köket om det fattas personal.

"Kan bli hur illa som helst"

Inne på Dos Locos är väggarna målade i grönt, orange, blått och gult.

– Jag tänkte när de började måla att det här kan bli hur illa som helst. Men när jag kom tillbaka dagen efter och det var klart så tyckte jag att det hade blivit väldigt bra. En känslomässig berg- och dalbana, säger Magnus Bentzer.

I baren serveras bland annat olika romdrinkar.

– Vi har också en drinkskola som grupper kan boka in sig på, säger Magnus Bentzer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Wanngård (S) hoppas att fler vågar berätta

Nyheter S-toppen om Mogert: "Det han gjort är helt oacceptabelt" Under torsdagseftermiddagen meddelades att borgarrådet Roger Mogert (S) avgår efter allvarliga anklagelser. Nu uppmanar finansborgarrådet Karin Wanngård (S) fler kvinnor att dela med sig av sina...torsdag 23/11 17:34

Polisens teori om Stureplansbranden

Nyheter Brandorsaken fortfarande inte definitivt fastställd Branden vid Stureplan orsakades av byggarbeten som pågick i fastigheten. Det är åtminstone vad polisen tror. Nu undersöker man om regelverken följts vid renoveringarna.torsdag 23/11 17:06