Muammer Teke ska driva restaurangen som öppnar i Årsta i slutet av månaden. Foto: Linn Matikka/Privat bild

Ny krögare satsar på "svår" adress

Tre restauranger har försökt – och misslyckats. Nu gör krögaren Muammer Teke ett försök att driva krog på Sköntorpsvägen i Årsta – med ett nygammalt tema.

  • Publicerad 16:13, 16 nov 2017

Snart öppnar en ny restaurang på Sköntorpsvägen 84 i Årsta, i samma lokal som La fontana, Trianon och Matstugan tidigare huserat. Redan innan månadsskiftet slår de upp dörrarna, lovar Muammer Teke, som ska driva den nya restaurangen.

I fokus står det italienska köket.

– Det blir riktig italiensk mat med något för alla. Antipasto, pizza, kött och fisk. Vi håller på att fila på menyn nu, säger Muammer Teke, som själv jobbat för olika italienska krogar som Ciao Ciao i 30 år.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den nya restaurangen, vars namn Muammer Teke inte vill avslöja – "men det blir en krydda, någon utav de finare" – kommer också erbjuda avhämtning och catering till fester.

– Vi funderar också på charkuterier och ostar till försäljning så att de som bor i närheten kan köpa med sig hem och göra en god macka på helgmorgnarna.

De har sökt, men ännu inte fått svar på sin ansökan om fullständiga rättigheter.

Att flera restauranger som haft verksamhet i lokalen innan honom på relativt kort tid lämnat Årsta oroar inte Muammer Teke.

– Vi ska göra vad vi kan med vår långa erfarenhet. Vårt fokus är att servera fin mat och få en god kontakt med kunderna. Ett tack från gästerna när de går är den bästa dricksen jag kan få.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Italienskt. Snart öppnar en ny restaurang i La fontanas gamla lokal i Årsta, men än har inte den nya skylten kommit upp. Foto: Linn Matikka

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vidare för omstridda bostadsbyggen i Söderort

Nyheter Öppnar för högre hus vid Kärrtorps IP Den rödgröna majoriteten höll: igår enades stadens byggpolitiker om att rulla vidare med 1 300 nya lägenheter vid Nytorps gärde och Kärrtorps IP.fredag 23/3 10:54

Omfattande strömavbrott i södra Stockholm

Nyheter Skadad kabel orsakar avbrott Hägersten-Liljeholmen har drabbats av ett långvarigt strömavbrott under fredagen. Orsaken är en skadad kabel.fredag 23/3 10:16