Ny lek i Täby – bilkurragömma i mörkret

I helgen samlades ett gäng på närmare 90 personer utanför Willys i Arninge. För att leka bilkurragömma. Men vad sjutton är det?

  • Publicerad 19:31, 6 nov 2017

Antonio Sastre, som är en av dem som höll i eventet, ville hitta på något.

– Vi har gjort ett par stycken tidigare, jag och några vänner. De gjorde ett evenemang tidigare för några veckor sedan men det var en vardag och då var det inte så mycket folk som kom, säger han.

– Sedan tänkte jag att vi testar och gör en helg. Vi trodde inte att det skulle bli så mycket människor som det blev.

Totalt deltog 40 bilar, och närmare 90 personer.

– Det var mycket folk från Vallentuna, Åkersberga, Täby och säkert många inifrån stan. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli stort, utan att de man känner lite skulle dyka upp, säger Antonio Sastre och tillägger:

– Men när det började dyka upp folk man aldrig träffat innan vart det "oj, det här blev större än vi trodde". Men det funkade bra.

Som vanlig kurragömma

Själva leken utgick från parkeringen utanför Willys och området var begränsat därifrån bort till K-rauta.

– Fem bilar letade, medan de andra 35 bilarna åkte och gömde sig någonstans på området. De fem som blir hittade först får leta nästa runda, säger Antonio Sastre.

Alla bilar fick ett nummer, som skrevs på lappar och las i rutorna. När en bil hittades skrev de ut i en gemensam chatt vilken bil som var hittad.

– Det är som vanlig kurragömma, fast med bilar, säger Antonio Sastre.

Vann någon?

– Det roliga var om man klarade sig längst, men det fanns inget pris eller så.

Men hur lätt är det att gömma en bil?

– Det är stort utrymme, det är industriområde, så det finns mycket gömställen bakom byggnader, parkeringsplatser och så vidare. Arninge är ett bra område där det finns mycket smågömställen och mycket småparkeringar.

Finns det någon säkerhetsrisk?

– Det är som en vanlig bil i trafiken. När du gömmer dig får du inte flytta på dig, du har tio minuter på dig att gömma dig och tills alla börjar leta. Vi har sagt att försök köra lugnt när ni kör tillbaka.

Nu har de planer på att anordna ett till kurragömma-event innan jul.

– Det har varit en rolig grej, eftersom man slutat med bilträffarna, de flesta har lagt av inför vintern, säger Antonio Sastre.

– Jag är jättebilintresserad men det finns inte mycket motormässigt att göra på vintrarna, förutom att åka och sladda, men det finns inga bra ställen att göra det på heller. Då blir det kurragömma, och det är ändå roligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De förtätar Täby: "Vi öppnar upp för låginkomsttagare"

Nyheter Advokaten efter domen: "Extremt häpnadsväckande" Ett enbostadshus bedömdes vara ett tvåbostadshus och stoppades. Men Lars Biertz, som företräder fastighetsutvecklaren, menar att allt handlar om att rika grannar inte vill ha låg- eller...måndag 23/4 17:33

Stopp på tunnelbanans röda linje

Nyheter Var totalstopp i över en timme Från strax efter klockan 16 idag var det stopp på tunnelbanans röda linje mellan Mörby centrum och Tekniska Högskolan.måndag 23/4 16:35