Foto: Hege Hellström

Ny restaurang i Vallentuna - "blir inga små portioner"

Hon är känd från ”Halv åtta hos mig”, och nu öppnar hon restaurang vid IP. Sara Mansnerus satsar på husman till lunch – och matlådor till barn som ska träna.

  • Publicerad 11:30, 22 jan 2018

Inom en månad hoppas Sara Mansnerus kunna öppna restaurangen inne i A-hallen för luncher för allmänheten. Än så länge har hon hunnit ha matchmenyer när A-laget i Vallentuna hockey spelat matcher.

– Första gången hade vi pulled pork och andra köttbullar med gräddsås. Det kom rätt mycket folk, fast vi inte marknadsfört oss. Nu på onsdag hoppas jag att ännu fler kommer och äter, säger Sara.

Hon har också serverat mat vid hemmaträningar.

– Jag tittade ner på isen på dem jag skulle servera, och såg direkt att det där blir inga små portioner. Äter de en hel låda lasagne var, eller? säger Sara och skrattar.

Det är hon som driver restaurangen, men bakom står företagaren och hockeyfantasten Lars Barkström.

– Det är perfekt, det är som att driva eget men med Lasses företag i ryggen, säger Sara.

Känd från tv

Sara är något av en matkändis efter att ha varit med i ”Halv åtta hos mig” på tv.

– Det var min dotter som anmälde mig, och det gick väldigt bra, jag var första tjejen som fick full pott i poäng, säger hon.

Det är tre år sedan hon var med.

– Men fortfarande kan det hända att barn ser mig och rycker sin mamma i armen, ”titta mamma, är det inte hon som varit med på tv?”.

Just nu är det föräldrar i olika föreningar som driver caféet på kvällar och helger. Då är det snabbmat och godis som gäller.

– Men så småningom vill jag ändra det till nyttigare saker, som smoothies och wraps, säger Sara.

Eventuellt kommer caféet så småningom att drivas av anställda i ställer för ideella krafter.

Matlådor till barn

Sara har själv tre barn och hon planerar att sälja matlådor till barn och stressade föräldrar.

– Jag vet själv hur det är när man ska hinna laga mat och åka på träning. Hos mig kan barnen få nyttiga matlådor innan träningen, och föräldrar kan köpa med sig mat hem om de vill.

Sara har jobbat som förskollärare och hemkunskapslärare, och läraren i henne syns igenom när hon berättar om nästa förslag; att ha mellanmål för barn och kanske erbjuda läxhjälp.

– Det skulle jag som förälder uppskatta. Kanske kan man samarbeta med kommunen om läxhjälpen, funderar Sara.

Foto: Hege Hellström

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

14 år senare – första delen av Danderyds centrum färdigt

Nyheter "Kommer bli otroligt synlig" Sakta men säkert pågår om- och nybyggnationen av dagens Mörby centrum till det som ska bli Danderyds centrum. Vi träffade centrumchefen Håkan Larsson, tog oss högst upp på det nybyggda kontorshuset...tisdag 20/2 13:45

Wow! Danderyds centrum färdigt – i lego

Nyheter Så många tusen bitar användes 3600 bitar senare är modellen av lego över Danderyd centrum färdigt. På sikt ska man även ställa ut modellen för allmänheten i centrumet.tisdag 20/2 12:41