Ung och utan sysselsättning? Då kanske "Ung på väg" är något för dig. Foto: Mostphotos

Ny satsning i Vallentuna – ska få fler unga i jobb

"Ung på väg". Så heter Vallentuna kommuns nya samarbete med bland annat Arbetsförmedlingen som syftar till att fånga upp unga som varken studerar eller har arbete.

  • Publicerad 08:55, 13 okt 2017

Tillsammans med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Kunskapscenter Nordost har Vallentuna kommun inlett ett samarbete som går ut på att fånga upp unga i kommunen som varken jobbar eller studerar.

Sista onsdagen varje månad finns personal på plats på Nova Ungdomens hus för att vägleda.

– "Ung på väg" handlar om att vara en första ingång för våra ungdomar och unga vuxna som inte vet vilken instans de ska vända sig till. Därför har vi valt att samla alla myndigheter under samma tak för att kunna erbjuda rätt stöd från början, säger Ylva Hedberg, studievägledare och en av projektledarna till Ung på väg, i ett pressmeddelande.

Under drop-in-tillfällena hålls samtal om var personen i fråga befinner sig i livet och vilka önskemål man har om nästa steg. Man kan bland annat få hjälp med motiverande samtal, rådgivning i hur man söker jobb eller med sin ansökan till studier.

Ungdomarna och de unga vuxna som kan ta hjälp får vara mellan 15-29 år. Den 25 oktober mellan klockan 13-14.30 finns vägledare på plats på Nova. Samma tid gäller vid samtliga tillfällen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stenkastning på E18 - Bilruta krossades

Nyheter "Glassplitter i bilen" I lördags fick polisen ett larm om någon som kastat sten, eller annat hårt föremål, från en bro över E18.måndag 18/12 8:37

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Nyheter En gång fick han 300 stycken Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.fredag 15/12 20:08