En visionsbild över den nya stadsdelen på Loudden som togs fram på uppdrag av Moderaterna i mars 2017. Foto: Utopia arkitekter

Ny stadsdel på Loudden ska utredas

Den nya stadsdelen vid nuvarande oljehamnen på Loudden i Norra Djurgårdsstaden beräknas stå klar 2030. Nu ska en utredning peka ut hur den ska se ut.

  • Publicerad 11:29, 22 jan 2018

Efter att nuvarande avtal med oljeföretagen går ut 2019 så kan man börja bygga bostäder i Loudden. Nu föreslår exploateringskontoret att exploateringsnämnden på nästa sammanträde ska besluta att starta en utredning om hur den nya stadsdelen ska se ut och hur själva byggandet kommer att gå till.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tidigare har Moderaterna gjort ett utspel om att man vill bygga 10 000 nya bostäder på Loudden. I stadens nu aktuella förslag så handlar det om drygt 4 000 bostäder där man beräknar första inflyttning till 2025. Annat som ska byggas är kontor, förskolor, en skola samt idrottsanläggningar.

Här vill Moderaterna bygga ny stadsdel

Att en utredning nu inleds hoppas staden leder till att nästa steg, ett inriktningsbeslut, kan tas under det första kvartalet 2020.

Projektet på Loudden är en del av stadens vision 2040 där målet är att bygga 140 000 nya bostäder fram till år 2030 där ett delmål är 80 000 nya bostäder till 2025.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

25 000 stockholmare: riv inte småbåtshamnen

Nyheter "KF blev en mental larmknapp" Beslutet i kommunfullmäktige innebär inte att motståndet mot rivningen av Pålsundet tystnat. Tvärtom. Över 25 000 stockholmare har nu lämnat sina signaturer under uppmaningen "Var rädd om Pålsundet!"tisdag 20/2 16:34

Technopartiet startar nakenklubb på Söder

Nyheter "Detta är bara första steget" "Kom naken. Kom som du är. Gör vad du vill. Allting stannar här". Med de orden fortsätter Technopartiets ledare Damien Eie dundra fram i Stockholm – med en helt ny nakenklubb i Skanstull.tisdag 20/2 12:09