Nästa vecka öppnar en tillfällig förskola i Dianagårdens lokaler i Hjorthagen.

Ny tillfällig förskola öppnar i Hjorthagen

För att få plats med alla barn med garantiplats på Östermalm öppnar stadsdelen en tillfällig förskola i Hjorthagen som kan bli kvar till juni 2019.

  • Publicerad 12:14, 7 mar 2018

I slutet av nästa vecka öppnar Östermalms stadsdelsförvaltning en tillfällig förskola i äldreboendet Dianagårdens lokaler i Hjorthagen. Boendet ska på sikt byggas om till ett seniorboende med aktivitetscentrum.

– Vi har så många barn med garantiplats under våren och det är vårat ansvar att de ska få plats i stadsdelen, säger Eva Broström, förskolechef på Östermalm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förhoppningen är att öppna förskolan redan i slutet av nästa vecka.

– Lokalen slutbesiktigas den här veckan och vi kommer till att börja med ha plats för 20 barn. Om det finns behov har vi tillgång till lokalen till och med juni 2019, säger Eva Broström.

Då får Hjorthagen en ny förskola

Trygghetsboende

Dianagårdens äldreboende stänger för renovering den sista december i år. Bakgrunden är att Arbetsmiljöverket dömt ut toalettutrymmena eftersom arbetsutrymmet där är begränsat.

I stället ska lokalerna byggas om till ett så kallat trygghetsboende med aktivitetscentrum. Boendet förmedlas av Stockholms stads bostadsförmedling. Man kan ställa sig i kö till ett sådant från att man har fyllt 70 år. Inflytt kan ske först när man har fyllt 75.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Knivigt läge för Kulturskolan på Södermalm

Nyheter Svårt hitta ny lokal efter kicken från Medborgarhuset Sedan Kulturskolan blivit utmanövrerade ur det framtida Medborgarhuset har jakten på likvärdiga lokaler varit allt annat än enkel. I dagsläget finns bara ett alternativ för att dans- och...tisdag 20/3 7:10

Stort bråk i City – två personer skadade

Nyheter Flera polispatruller på plats utanför McDonalds Flera personer började slåss utanför McDonalds på Vasagatan på måndagskvällen. Två personer ska ha blivit skadade.måndag 19/3 21:17