Fasaden ut mot Nynäsvägen i bygnaden dit flyttlasset går för ett av stadens it-bolag. Foto: Stockholm Stad

Nya aktörer flyttar till Globenområdet

Planerna på ett pampigt nytt nämndhus gick i stöpet. Men nu väljer Stockholm stad att flytta flera andra av sina verksamheter till Globen.

  • Publicerad 09:49, 20 mar 2017

Det är dels Stockholms stads IT-infrastrukturbolag AB Stokab, med ett 100-tal medarbetare, som i slutet av 2018 ska flytta in i nya lokaler i Globenområdet. Och dels SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, flyttar in i nya lokaler i Palmfelt Center vid Globen.

Nu skrotas förslaget på det nya tekniska nämndhuset i Söderstaden

SISAB har i tolv år huserat i Årstadal och AB Stokabs huvudkontor ligger idag på Tulegatan i i Vasastan.

Oklart om Tekniska nämndhuset blir bostäder

– Det känns bra med ett nytt kontor som vi kan utveckla vår verksamhet i. I våra nya lokaler kan vi skapa en modern och flexibel arbetsmiljö som främjar samarbete, kreativitet och effektivitet, säger Staffan Ingvarsson, VD på Stokab, i ett pressmeddelande.

– Jag ser framför mig ett modernt, välkomnande, digitaliserat kontor för effektiva möten där medarbetarna trivs och känner arbetslust, förklarar Claes Magnusson, VD SISAB.

Tidningen berättade för några veckor sedan att Stockholms bostadsförmedling också valt att flytta sin verksamhet till Globenområdet. De tar med sig 95 anställda och flyttar in hösten 2018.

Nu flyttar Bostadsförmedlingen till Söderort

Nyligen skrev vi också att fem stora byggbolag går samman för att locka fler stora arbetsgivare till nya Slakthusområdet, när området byggs om med 4 000 bostäder, eftersom Söderort, enligt dem, håller på att bli en sovstad.

Byggjättar vill göra Slakthusområdet till nya Kista

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.