Nya blombossen i Vallentuna: Ska bli massivt

Massor av blommor – och effektbelysning. Så vill kommunens nya gatu- och parkchef se Vallentuna i framtiden.

  • Publicerad 16:56, 20 apr 2017

Vallentuna kommun har fått en ny gatu- och parkchef. Han heter Johan Carselind och kommer från en tjänst som regionchef på ett skötsel- och anläggningsföretag. Och han brinner för det maffiga.

– Om man brukar sätta 25 lökar på ett ställe, varför inte multiplicera med tio? Jag vill se mycket blomsterprakt, och hoppas att det blir massivt, säger Johan Carselind.

Får ni pengar till det?

– Vi får äska pengar, men ambitionen är i alla fall den. Alla förvaltningar vill ha medel och behöver dem, så vi får se hur det går.

En annan sak som ligger den nya chefen varmt om hjärtat är belysning.

– Jag gillar effektbelysning. Man kan belysa allt, träd, broar, rondeller… Ett belyst träd kan få en hel plats att blomma upp.

En av arbetsuppgifterna är att fundera över säkerheten, och känslan av säkerhet.

– Ibland handlar det om att ta bort det som skymmer, som sly och buskage snarare än att sätta upp mer belysning. Att säkra upp trafikmiljöer vid våra förskolor och skolor är också ett viktigt arbete framöver.

Hur är det med stolparna vid tågstationen i centrum, de som fått gula påsar på sig?

– Stolparna ska bort. Det dröjer eftersom det har varit ett problem med att koppla bort elen. Stolparna blev påkörda av bussarna, det är därför de ska bort.

En sak Johan Carselind glädjer sig åt är den stora uppslutningen kring städdagen ”Håll Vallentuna rent” den 27 april. Cirka 1 500 barn från förskolor och skolor har svarat och ska träffas vid Ica-parkeringen.

– Där får de västar, sopsäckar och varmkorv, och sedan åker de och städar i sina närområden, fast inte på de stora vägarna.

En sista fråga – hur går det med centrumbygget?

– Det blir klart i tid. I maj kommer belysning och planteringar, och sista juni ska allt vara klart. Vi har haft tur med den milda vintern.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu säljer han vinnarbutiken – här är Jaans absolut bästa minnen

Nyheter ✔️Var ligger köttdisken? ✔️Stressad vann storkovan ✔️Räddade julen Efter 14 år väljer Jaan Bekil att sälja sin verksamhet. Nu berättar han om alla oförglömliga minnen från Vallentuna. – En tvåbarnsmamma vann pengar till julklappar.måndag 24/4 11:00

Vallentunas tofusuccé ska hjälpa Stockholm att öka företagandet

Nyheter Johanna Guo som driver framgångsrika Yipin Soya i Vallentuna har valts ut som internationell talang. Nu ska hon hjälpa hela regionen att locka fler företagare. "Det var ett bra val att flytta hit".måndag 24/4 9:53