Så här kan nya förskolan se ut. Foto: Stockholms stad

Nya förskolan i Hägersten får jättegård

Nya jätteförskolan på Personnevägen får en av stadens största gårdar, 6 000 kvadratmeter, och ska ha plats för 200 barn.

  • Publicerad 21:04, 5 dec 2017

Den nya permanenta förskola som ska byggas på Personnevägen får en av Stockholms största gårdar. Förskolan byggs i två plan med plats för 12 barngrupper, vilket betyder cirka 200 barn, och gården blir 6 000 kvadratmeter stor. Det är 25-30 kvm per barn, som är långt över riktlinjerna från staden på minst 15 kvm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På Personnevägen 78, där förskolan ska byggas, ligger nu förskolan Solbacken, den kommer att rivas. Även närliggande förskolan Mellanberget rivs. Den förskolan består av två paviljonghus med tillfälliga bygglov. Tanken är att den nya jätteförskolan ska täcka behovet för de två som rivs, tillsammans med en ny förskola som byggs just nu i Hägerstensåsen.    

Flera alternativ

Var alla barn ska gå under byggtiden är inte klart. Men stadsdelen bollar olika alternativ, enligt Linda Palo, chef för samhällsplanering i Hägersten-Liljeholmen.

Nya förskolan på Åsen ska öppna våren 2019, alltså innan de börjar bygga förskolan på Personnevägen, så där kan några av barnen troligen gå, enligt Linda Palo. Förhoppningen är att förskolan på Personnevägen står klar innan Mellanbergets förskola måste rivas. Det gör att de barnen där i så fall inte behöver flytta på sig. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Man har också möjlighet att planera intaget av barn under den här perioden, eftersom det kan bli färre platser än normalt under byggtiden, säger hon.   

Nya förskolan på Personnevägen ska stå klar senast år 2021, med byggstart preliminärt 2019.  

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Nyheter Tidigare dömd för flera brott: "Lång bakgrund av kriminella handlingar” Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett...fredag 15/12 16:38

16-åring begärd häktad misstänkt för mord

Nyheter Greps efter knivdådet på Enskede gårds gymnasium Den 16-åring som misstänks för att ha dödat en 17-åring på Enskede gårds gymnasium i onsdags har begärts häktad av åklagare.fredag 15/12 13:14