Borde det finnas fler badbryggor i Västerort? Foto: TAGE PERSSON LJUSNE

Nya förslaget: Bygg fler bryggbad i Västerort

Moderaterna i stadshuset vill se fler bryggbad i Stockholm – bland annat i Västerort. Men lokalt ligger det knappast högst på priolistan.

  • Publicerad 11:55, 12 sep 2017

I sin motion till kommunfullmäktige argumenterar moderaten Johan Nilsson för att att Stockholm borde ha fler bryggbad.

– För 200 000 kronor får man en jättebra brygga, det är inte så mycket jämfört med att anlägga ett strandbad som kostar flera miljoner och kräver ganska mycket årligt underhåll. Du får tio bryggor för mindre än hälften av ett strandbad, säger han.

Han tycker att ett lämpligt ställe för ett bryggbad skulle kunna vara vid Äppelviken i Bromma, men vill att förslag på platser ska komma från respektive stadsdel.

Svalt mottagande lokalt

Men i Bromma och Hässelby-Vällingby är inställningen till förslaget minst sagt ljummen.

– Bromma har redan fyra publika bad och sen badar ju folk redan på flera andra ställen. Det är en trevlig idé men kanske att andra behov är viktigare att prioritera, till exempel ett utegym till, säger Cecilia Obermüller (MP), ordförande i Bromma stadsdelsnämnd.

Hon säger att man däremot planerar en solbrygga med stege i Johannesfred och att stadsdelen placerat ut stegar på fler ställen där folk ändå badar.

– Det är ingen skillnad mot ett bryggbad egentligen men officiellt har staden inte samma skyldigheter som vid ett bad, säger hon.

"Inte högst på priolistan"

Kadir Kasirga (S), ordförande i Hässelby-Vällingby, är inne på samma spår.

– Vi kommer att svara på motionen i november och den måste beredas först. Men vi har flera strandbad i stadsdelen och en brygga nedanför Riddersvik så det är inte högst på priolistan hos mig. Det är viktigare att jobba för minskade klyftor och att fler arbetslösa får jobb, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Klart: Hatade stoppförbudet i Nockeby blir kvar

"Behövs för att värna om trafiksäkerheten" Nu är det slutdiskuterat: det hatade stoppförbudet på Nockeby torg blir kvar – alla överklaganden kom in försent.måndag 19/2 16:59

Här fixas sportlovsaktiviteter för Västerorts tjejer

✔DJ-workshop ✔Teater ✔Dancehall ✔Debatt På sportlovet bjuder Podium Kultur in till workshops för tjejer, icke-binära och transpersoner i Västerort som vill testa på att DJ:a, dansa, spela teater eller skriva kreativt.måndag 19/2 16:51