Två fynd gjordes under en skallgång i Kallhäll i helgen. Foto: Mostphotos

Nya fynd kan kopplas till dödsmisshandel i Kallhäll

Under en skallgång som frivilliga Järfällabor ordnade i Kallhäll i helgen gjordes två fynd som nu undersöks av polisen.

  • Publicerad 16:40, 28 nov 2017

Kallhällsbon Anders Kalin hittades mördad fredagen 10 november vid Kallhälls station. Polisen efterlyser fler tips från personer som kan ha sett honom under dagen. Har du sett något? Ring polisen på 114 14. Bilden publiceras med tillstånd från anhöriga. Foto: Privat

För drygt två veckor sedan misshandlades Kallhällsbon Anders Kalin brutalt till döds i skogsområdet vid Kallhälls station. Polisen har sedan dess vädjat till allmänheten om tips som kan hjälpa dem att komma framåt i utredningen.

Polisen kartlägger mördade Kallhällsbons sista dag i livet

I helgen organiserade ett trettiotal frivilliga Järfällabor en skallgång i området.

– Vi vill dra vårt strå till stacken. Polisen hade genomsökt området, det var inte avspärrat längre och snön var borta. Det behövs många ögon, området är större än man tror, säger Fredrik Grufman, en av initiativtagarna och administratör för Facebookgruppen Varning i Järfälla, där skallgången samordnades.

Under skallgången hittades två föremål som nu undersöks av polisen, en kniv och en nyckelknippa.

"Viktiga pusselbitar"

Spaningsledaren Patrik Zanders säger att alla pusselbitar är viktiga.

– De kontaktade oss först och kollade att det var okej och fynden hanterades utmärkt. De rörde inget själva utan ringde oss, säger han.

På frågan om varför polisen inte själv hittat sakerna under sina sökningar ser han två möjliga svar.

– Det ena är att det stora områden att genomsöka. Det finns också en teoretisk möjlighet att sakerna kommit dit efter att vi har varit där, säger Patrik Zanders.

Ännu har inte polisen kunnat bekräfta om föremålen är knutna till mordet. Både kniven och nycklarna undersöks nu för att säkra eventuella spår och DNA.

– Vi har ingen uppfattning alls om kniven i nuläget men nycklarna stämmer överens med den beskrivning vi har fått och de hittades i närheten av där kroppen upptäcktes, säger Patrik Zanders.

Han fortsätter:

– Är det rätt nycklar så kan vi utesluta stöld, att motivet skulle vara att komma åt lägenheten, säger han.

Mordoffret Anders Kalins syster, Brittmarie Boman, tycker att det är bra att folk engagerar sig.

– Vi anhöriga är tacksamma så länge det görs förståndigt och hjälper polisens arbete, säger Brittmarie Boman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Helglista! Det här kan du göra i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Träffa Tomten ✓Bandyskola ✓Barnteater ✓Julmarknad Träffa Tomten, gå på julmarknad eller snöra på dig grillorna. Helgen bjuder på massa skoj för stora och små i Västerort och Järfälla.fredag 15/12 15:50

Finland 100 år: "Jag är stolt över att vara halvfinne"

Nyheter Vi träffade tre generationer finskättlingar i Järfälla I Järfälla är vårt 100-jubilerande grannland Finland ständigt närvarande. Nästan en tiondel av kommunens befolkning har finsk anknytning. Vi träffade tre generationer från samma familj för att prata...fredag 15/12 15:25