BLI JAGAD SOM ETT DJUR. Ett konstprojekt får besökarna att känna hur det är att vara ett rådjur som jagas av jägare i skogen. Foto: The Oh DEER! project

Nya konstprojektet: Ta på dig rådjurshuvud och bli jagad av jägare

På Quality Hotel kan du snart se och delta i ett konstprojekt där man ska ta på sig ett rådjurshuvud, se en film och känna hur det är att vara en skadad hjort som är jagad av jägare under en jakt i skogen.

  • Publicerad 19:07, 18 apr 2017

Hej Martin Blix, marketing manager på Quality Hotel vid Globen. What the fuck?

– Nämen! Varför säger du så?!

Men vad är det här för något?

– Du syftar på rådjurshuvudet? Vi tycker det låter jättespännande. Konstnärerna ville gärna komma hit och presentera sitt konstprojekt. Vi på hotellet tyckte det lät både roligt och spännande. Men det kan nog vara lite läskigt för barn.

Vad är huvudet gjort av?

– Jag vet inte exakt, men jag skulle gissa på plast. Vi på Quality ser positivt på att ta hit olika typer av projekt och konst. Och personerna med de här rådjurskonstverket ville komma ut bland ”vanligt folk” och visa sin installation. Konstinstallationen finns bara på hotellet under två timmar.

Varför så kort tid?

– Eftersom det är en virtual reality-film som visas, och eftersom åskådaren ska ha på sig rådjurshuvudet, behövs det hela tiden personal på plats som är med och styr. Men blir det succé hoppas jag de kan komma tillbaka och köra längre.

Är det läskigt?

– Det är ju lite Matrix att hamna i en tredje värld. Och att vara ett skadat djur som blir jagat i skogen är nog inget roligt. Vi hoppas det här ska väcka empati och förståelse bland åskådarna.

Rådjurshuvudet

Namn: Konstprojektet kallas "the Oh DEER! project"

Var: Quality Hotel Globe

När: Torsdag 27 april klockan 18-20

Hur: VR-film och ett stort rådjurshuvud. Du får trä på dig ett rådjurhuvud där man och se en Virtual Reality-film om hur det är att vara en sårad hjort under en jakt.

Varför: Projektet syftar till att ta upp frågor om empati och hur vi upplever andras lidande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.