FRITT. I fortsättningen är första timmen gratis på vardagar. Foto: Leif Oldenburg

Nya p-avgifter vid centrum

Efter åratal av irritation och frustration – nu ändras parkeringsbestämmelserna i Solna centrum. Nyordningen gäller från 1 december.

  • Publicerad 13:54, 7 dec 2017

Både butiker och besökare har under många år varit irriterade på att centrumparkeringens ägare Unibail-Rodamco har tagit ut parkeringsavgift från första minuten.

Men nu blir det gratis – i alla fall för den som uträttar sina ärenden på kortare tid än en timme. Så länge parker man utan avgift, därefter kostar varje påbörjad timme 15 kronor (andra och tredje timmen).  Följande timmar stiger avgiften till 20 kronor.

– Vi har lyssnat på våra kunders önskemål om att införa en timmes fri parkering, säger centrumchefen Veronica Sjövik Sten.

På helgerna gäller gratis parkering i tre timmar och därefter 20 kronor för varje påbörjad timme.

Det nya bestämmelserna trädde i kraft den 1 december och gäller framöver.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Ibtisam stylar hemlösa i påsk

Nyheter Frisören Ibtisam Salim vill göra något extra snällt i påsk. Därför bjuder hon in hemlösa till salongen för gratis klippning.onsdag 21/3 9:53

Facket larmar om stressade förare

Nyheter Bussförare i Solna blir stressade av att bussen inte står framkörd när turen ska starta. Nu har facket larmat till Arbetsmiljöverket.tisdag 20/3 10:17