Omskyltat i Hammarbyhöjden upprör boende i området. Foto: Johannes Lybäck

Nya p-förbudet upprör i Hammarbyhöjden

Igår gjorde trafikkontoret en skyltoffensiv i Hammarbyhöjden. Helt plötsligt råder parkeringsförbud på flera gator – hela vinterhalvåret.

  • Publicerad 12:00, 6 mar 2018

Under måndagen skyltade trafikkontoret om flera gator i Hammarbyhöjden. När boende i området kom hem från jobbet fick de en rejäl överraskning. Parkeringsförbud råder numera på ena sidan på delar av Olaus Magnus väg, Finn Malmgrens väg, Axvallsvägen, Kalmgatan och Tidaholmsvägen hela vinterhalvåret – mellan 1 november och 15 maj.

"Vad i hela friden är detta? De har skyltat om Olaus Magnus väg idag? Parkeringsförbud hela vintern?", skrev Johannes Lybäck i ett inlägg på Facebook.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men enligt trafikkontoret är åtgärden bara en återställning av de parkeringsförbud som gällde på gatorna före nya p-avgifterna infördes i Hammarbyhöjden 2016.

– I samband med p-plan försvann de förbuden men då vi uppmärksammades på detta återinförde vi det för att kunna renhålla gatorna. Eftersom dessa gator är smala är det inte möjligt att ha parkering på båda sidorna av gatan under vinter halvåret, skriver Erik Söderberg, pressansvarig på Trafikkontoret. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Strandade hissresenärer lovas gratis taxi

Nyheter Ny lösning ska fixa strulet när Nybovshissen stannar När hissen inte fungerar bubblar frustrationen upp hos många resenärer. Nu kan den som behöver ta sig till Nybohov när hissen "Klumpen" tillfälligt är ur funktion få en gratis taxiresa upp.torsdag 22/3 10:26

Allt fler är nöjda med sin vårdcentral

Nyheter HELA LISTAN: Så rankas alla mottagningar i Stockholm Allt fler stockholmare är nöjda med sin vårdcentral. Det visar helt färska siffror från SKL. Men populariteten mellan olika mottagningar skiftar stort. Kolla listan för att se hur vårdcentralerna i...torsdag 22/3 6:50