MER KONTOR. Vasakronan väljer att satsa på kontor istället för hotell i det så kallade "M-huset" (inringat på bilden). Foto: Vasakronan/TMRW

Nya planer för City-kvarteren

Omgörningen kring Sergels torg ändrar inriktning. Efter flera stora hotellsatsningar väljer Vasakronan att byta strategi.

  • Publicerad 15:31, 30 nov 2017

Det är det så kallade ”M-huset” på Malmskillnadsgatan som Vasakronan fattat beslut att göra om helt och hållet till ett kontorshus.

Tidigare var visionen att bygga ett hotell där, men då det redan har byggts ett stort antal hotellrum i området (bland annat At Six, Downtown Camper och Hobo hotel) samtidigt som efterfrågan på kontor är hög,ändras inriktningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bottenplanen kommer däremot vara publika på samma sätt som tidigare för att bidra till gatans och områdets puls.

– Exakt vad de kommer innehålla vet vi inte ännu men det kan handla om restauranger, konferensanläggningar, eventytor eller kulturaktiviteter, hälsar Anna Nyberg, fastighetsutvecklingschef på Vasakronor.

Planen på att koppla ihop Malmskillnadsgatan med Sergels torg via en soltrappa kvarstår och i hörnan Mäster Samuelsgatan och Malmskillnadsgatan kommer ett nytt bostadshus att byggas.

– Målet är alltjämt att Malmskillnadsgatan ska bli en gata full av folkliv, hälsar Anna Nyberg.

MER KONTOR. Vasakronan väljer att satsa på kontor istället för hotell. Foto: Vasakronan/Marge

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Antalet stopp i SL:s rulltrappor minskar

Nyheter Lista: Stationerna med flest felanmälningar Rulltrappor, rullband och hissar som står still i kollektivtrafiken kan reta gallfeber på vem som helst. Men nya siffror från SL visar att antalet felanmälningar blir allt färre.onsdag 21/3 15:23

Vems är den övergivna cykeln i City?

Nyheter "Den är inne på tredje året" Två år. Minst så länge har en vit cykel ömsom stått ömsom legat vid Vasaplan. Nu vill Vasastadsbon Eva Björk Hamne ha svar. Vems är den?onsdag 21/3 14:52