Ny plats. Servicekontoret ligger numera bredvid Ljusets kyrka. Foto: Anna Sjögren

Nya Servicekontoret har öppnat i Hallunda – lovar mindre kö och mer öppet

I veckan flyttade Servicekontoret ut från Hallunda centrums övervåning till nya lokaler på andra sidan gatan. När det nya kontoret öppnar kan man ta in fler besökare och ha längre öppettider.

  • Publicerad 13:06, 13 apr 2017

Tanken är att det inte ska bli några köer framöver.

– Det har varit en lite rörig första dag med teknik som inte fungerat. Vi har haft mycket folk eftersom vi har haft stängt i två dagar under flytten. Dessutom är det deklarationstider, berättar Alex Davis på Försäkringskassan, chef för Servicekontoret.

Han tycker att de nya lokalerna innebär stor skillnad. Frisk luft kommer från entrén, dagsljus från fönstren och fler kan vara inne åt gången.

– Det här är dubbelt så stort. Förut kunde vi ha 55 personer inne samtidigt, nu tar vi emot 130 utan problem.

LÄS OCKSÅ: Försäkringskassan lämnar Botkyrka

Bättre öppettider

Med ny ventilation behöver inte kontoret stänga två timmar på dagen för att vädra. Nu är det öppet från 10 till 16. Och har fjorton kunddatorer istället för åtta.

När Försäkringskassan berättade om flytten från ­lokalerna på andra våningen i Hallunda gick kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) ut hårt och sa att myndigheten borde stanna i Hallunda. Så blev det också.

LÄS OCKSÅ: Botkyrka kommun lyckades – Försäkringskassan lovar att stanna i Botkyrka

Utanför den tidigare lokalen ringlade kön ofta lång. Även i dag är det kö. Flera som väntar tycker att lokalerna ser bra ut, men är kritiska till att de får köa utomhus.

– Det är bra med nya lokaler, men det är mycket kallt att stå ute och köa. Och tänk när det regnar, säger Aiman från Salem.

Enligt Alex Davis är det deklarationstider som gör att det är extra högt tryck.

– Tanken är att det inte ska bli några köer framöver.

Alex Davis, chef på Servicekontoret. Foto: Anna Sjögren

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.