Stadsradhusen blir som lyxiga små villor med en flera balkonger, uteplats samt takterrass med privat bastu. Foto: Oscar Properties

Nya stadsradhus får bastu på taket och egen bio

Nu är det säljstart för ett nytt bostadsprojekt i Stockholm, med allt från stor takterrass, gemensam bio i källaren och privat bastu på taket.

  • Publicerad 12:09, 24 aug 2017

I Norra Djurgårdsstaden har Oscar Properties tagit fram 46 stycken bostäder fördelade i tre olika byggnader. Ett större bostadshus, ett något mindre gårdshus samt ett antal stadsradhus.

– Det är en kaxig arkitektur med mycket betong och fabrikskänsla som är inspirerade av fabriksmiljön i området, säger Herman Persson, designchef på Oscar Properties.

På söndag 27 augusti startar försäljningen gårdshusets 15 bostäder. Priserna för bostäderna i Gårdshuset (ettor till femmor) är från 3,6 miljoner kronor och uppåt.

Rekordpriser: Så dyra blir lyxlyorna i hamamhuset på Södermalm

– Vi har alltid höga ambitioner när vi planerar bostäder. Vi vill skapa en helhetslösning där de boende får den service de efterfrågar, säger Herman Persson. Samtliga boende i gårdshuset får tillgång till en stor terrass på taket där det ska placeras ut odlingslådor och byggas ett så kallat chambre séparée, ett enskilt rum mitt på taket. I det större bostadshuset erbjuds istället de boende en mindre biosalong i källaren.

– Det är ett tillval som blir allt vanligare idag. Det är en härlig möjlighet att kunna se en film med riktigt bra ljud och bild i sitt eget bostadshus, säger Herman Persson.

Det som sticker ut mest är ändå stadsradhusen. Exakt vad prislappen landar på för dessa bostäder är inte klart.

– Det blir en lyxig känsla med privat bastu högst upp på taket. Stadsradhusen blir som egna små villor, på en väldigt central adress i Stockholm. De är unika i sitt slag, säger Herman Persson.

Utsikt över Glasklockan i Hjorthagen som Oscar Properties ska göra om till bostäder. Foto: Oscar Properties

Bostadsprojektet Unité

Vad: Nya bostadsprojektet Unité med större bostadshus, mindre gårdshus samt ett antal stadsradhus.

Var: Norra Djurgårdsstaden

När: Säljstart 27 augusti för Gårdshuset, som har tillträde våren 2019.

Gårdshusets rymmer 15 stycken bostäder (ettor till femmor). Foto: Oscar Properties

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beslut: Kraftig höjda avgifter för båtägare

Nyheter C: Fel chockhöja hyrorna med närmare hundra procent Nu blir det betydligt dyrare att ha fritidsbåt i Stockholm. Idrottsnämnden har beslutat om en rejäl avgiftshöjning för båtklubbar som hyr bryggplats av staden.fredag 24/11 11:21

Insamling startad för Östermalmstupp i exil

Nyheter "Han har en indisk stridshöna som kompis numera" Gärdet-tuppen tvingades flytta efter klagomål från grannar. Nu har tuppägaren fått en faktura från staden – och en boende som uppskattade tuppen har startat en insamling för att få ihop till summan.fredag 24/11 7:03